1 Gb ram ile hangi linux işletim sistemi

Arkadaşlar merhaba bilgisayarımda 1 gb ram var ve yazılımla ilgileniyorum. Bilgisayarımı zorlamicak en bilgisayarıma uygun en iyi linux işletim sistemi nedir çok lazım.

image

Vaktin çoksa dual boot indir indir dene xd

Merhaba,

Google’da “What is the lightest distro of Linux?” tarzı bir arama ile çıkacak sonuçlardan bazılarını kurarak deneme yolu ile senin bilgisayarına en iyi uyum sağlayan bir GNU Linux Dağıtımı seçeneği bulabilirsin

Aslında dağıtımdan ziyade masaüstü ortamı önemli bu aşamada XFCE yada LXDE vs. gibi az kaynak harcayan masaüstü ortamı kullanan dağıtım seçmelisin.

yada direk popüler dağıtımlardan Linux Lite, Xubuntu, Lubundu, Puppy Linux gibi bazılarını deneyerek başlayabilirsin.

Merhaba, bu forumdaki çeşitli linux tartışma sorularını okuman sana nispeten bir fikir verecektir. Ama ben zamanında nasıl başladığımı anlatayım.

Benim eski bilgisayarım 2gb RAM 1TB harddisk Intel dual core bilmem ne… diye uzayan bir işlemcim vardı. İşlemcim kötü ama. Müsait bir vakitte işlemciyi de yazayım. Ama bilgisayarım Dell Vostro 1015 model bir bilgisayardi.

Bir ara 1 günlüğüne derslere zoomdan o bilgisayar ile katılmak zorunda kalmıştım. Uygulama biraz çalışıyor, sonra donuyordu. Bazen de işlemci yetersiz gibi uyarılar veriyordu.

Bütün bu hikayeyi Dusenin halinden en iyi düşen anlar lafından hareketle anlattım.

Ben ilk olarak linux mint cinnamon Ile başladım bu serüvene. Daha sonra Ubuntu falan denedim. Yeni bilgisayar alınca bı arch Linux çaktik. Arch yanina Ubuntu olsun istedim, arch uçtu, geriye Ubuntu kaldı.

Her neyse, ubuntuyu hiç sevmiyorum, bana kalsa arch ama arch seni zorlar.

En iyisi Linux mint Ile başla bu serüvene, sonrası kendiliğinden şekillenecek :slight_smile:

Başarılar :four_leaf_clover:

Edit: yeni başlıyorsan tavsiye etmem ama Ubuntu+i3 kullanıyorum ben ve takrimen 500mb ram kullanıyor. i3 biraz zorlayabilir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim, Sağlıcakla kalın.

https://www.makeuseof.com/tag/6-lightweight-linux-distributions-give-pc-lease-life/

Bu makalede istediğin şartta çalışabilecek bütün işletim sistemleri toplanmış bulunmaktadır.

1 Beğeni

Teşekkür ederim iyi ki varsın.