24 saat çalışan proje

Merhaba, Selenium webdriver kullanarak python projesi yaptım. Bu projeyi her 20 dakikada ya da 30 dakikada bir çalıştırmam gerekiyor. Bu işlemi bilgisayarımda 24 saat çalıştırmam gerekiyor ki bu işlemi hep manuel sağlayamam , sizce bunu nasıl sağlayabilirim?

Python programlama dili ile bunu yapmak zor değil.
Öyleyse python programlama çalışmak lazım.

Gerçekten o kadar yardımcı oldunuz ki, mahcup oldum. Bu formun amacının insanlara fikir vermek, yol göstermek olması gerektiği düşüncesindeyim. Yaptıkları şeylerden soğutmak, heves kırmak değil.

Aslında şöyle bir kod işe yarayabilir. Yani 2 dosya olucak. Yazdığım kod, senin kodu çalıştıracak sonra 1800 saniye yani 30 dk bekledikten sonra tekrar senin kodu çalıştıracak sonra processi öldürüp tekrar 1800 saniye sonra senin kodu çalıştıracak. Tek dosya içinde olur ama senin kodu bilmediğim için bu şekilde düşündüm. Hatalar var düşünmek lazım. Son olarak en sinir olduğun şey işletim sistemi belirtilmemesi. Herkes Windows kullanmıyor!

import os, time, threading

def func1():
  while True:
    os.system("çalışacak dosya.exe veya python3 dosya.py")

def func2():
  while True:
    time.sleep(1800)
    os.system('taskkill /IM "çalışacak dosya.exe veya python3 dosya.py" ')

def thread():
  th1 = threading.Thread(target = func1)
  th1.start()

th2 = threading.Thread(target = func2)
  th2.start()

thread()
1 Beğeni

Döngüye girecek
senin kodu çalıştıracak
1800 saniye bekleyecek
senin kodu kapatacak
sonra başa dönecek

bkz. pythonanywhere
bir de şöyle bir şey çıkıyor : Pythonanywhere üzerinde selenium kullanımı

Dostm, biraz araştırma yapsan zaten çözebilirsin. Hadi çözemedin bir kod örneği, bir çaba sunsan, zaten hemen yardım edilir. Ama hiç bir çaba göstermeden ısmarlama beklersen, ben de zülfü yare dokunurum.

Dokunmayayım mı?

Neyse, öpüyorum.

2 Beğeni

Ben sadece yöntem adı belirtilmesini rica etmiştim, ama niyetiniz çok yanlış. Niyetinize göre bir hayat dilerim.

Elinize, emeğinize sağlık, işime yarayacak gibi görünüyor. Bu şekilde işlem sağlamaya çalışacağım, teşekkür ederim.

Bana da lazım böyle bir mantıkta kod ama benim durumum biraz daha farklı . Okuldaki öğrencilerimle bir proje yapıyoruz (Ortaokulda Türkçe Öğretmeniyim > Kodlama bilgim sıfıra yakın ama öğrenmeye çalışıyorum .) Proje kapsamında bir bilgisayardan üç monitörde video oynatacağız. Sadece teneffüslerde çalışması lazım bu videoların onun dışındaki sürelerde bilgisayarın kapalı olması lazım (hem tasarruf hem güvenlik için). Kodlama bilgim daha başlangıç aşamasında ama biraz araştırdığımda bunun yapılabileceğini öğrendim .Hatta windowsta kısayol oluşturup bu videoları otomatik başlatabiliyormuşuz( daha deneme fırsatım olmadı) .Asıl sıkıntı şu ; bu videoların üç monitöre yerleştirilmesi nasıl olacak ? Hala onu çözemedim .

Hocam dediğiniz çok basit bir şekilde de yapılabilir. Hem de çok kapsamlı bir şekilde sunucu vs kullanılarakta yapılabilir. Programlamaya yeni başladığınızı belirttiğiniz için örnek olması maksadıyla basit bir kod göstereceğim. Bu kod belirlenen aralıklar ile istediğiniz videoyu başlatacak ve video bittiğinde tekrar başlatacak. Varsayılan video oynatıcısında açıyor. Kendimiz de video oynatabilen bir kod yazabiliriz ama gerek yok. Kodun çalışabilmesi için python3 kurulu olması gerekiyor. Windows versiyonuna göre python3 versiyonu farklılık gösterebilir. Pythonun pyinstaller kütüphanesi ile kodu exe haline getirebilirsiniz.

import os, time

while True:
    os.system("video.mp4")
    time.sleep(2400) #40 dakika olarak yazdım. Değiştirilebilir.

Bilgisayarı kapatabiliriz ama geri açamayabiliriz. En azından bu yöntemle. Kapalı bilgisayarı açmak da mümkün ama neyse :smiley:

Daha önce böyle birşey yapmadığım için bilmiyorum ama kablo ile 3 monitöre ekran verilebilir belki. Wifi üzerinden yapılacaksa soket programlama ile görüntü aktarılabilir vs vs. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim hocam.Bunlar da aklımda bulunsun yakın zamanda deneyip sonuçları paylaşırım