Herkese merhaba. Uzun zaman oldu buranın tatil vibe’inin tadını cikartmayali. Halen 56 yasinda bir abimizin bir adem ve bir Havva algoritması kurup bir evren yaratmak icin yardim istediğini hatiriyorum.
Simdi ise benim bir yardıma ihtiyacım var. Endustri mühendisiyim ama hatri sayılır kurumsal yerlerdeki stajlarım disinda pek bir mühendislik tecrübem yok. Bambaşka alakasız bir is yapiyorum ama tezimi veri analizi uzerine yapmiştim ve bu olay hoşuma gitmişti.
Simdi ise güncel isimde calismaya devam ederken kucuk kucuk freelance isler alip tamamen remote bir analist, business intelligent olmak istiyorum. Çünkü artik hayat bu is kaynaklı zindan hadi vermeye başladı. ChatGpt sag olsun yardimci oluyor ama seviyemi anlamak icin siz degerli, tecrübeli abilerin tokat gibi yorumlarına ihtiyacım var.
Cok, cok az SQL ve ondan hallice python biliyorum. Kaggleda egzersizler, dersler vs yapiyorum ama ne zaman farkli konuyu öğrenmeye baslamaliyim, bilmiyorum. Ornekler çözüyorum fakat orneklerin de sonu yok ki.. Cozduklerime benze farkli bir ornek ile karsilastigimda ve bunu çözemediğimde diger konuya gecmemeliyim diye düşünüp, yavaşlıyorum. Bu yolda insan kendini nasil ölçmelidir, nereleri kendine kerteriz alip ilerlemelidir?
Vakit ayırıp fikrini paylasan herkese şimdiden cok teşekkür ederim var olunuz