400 saatte oyun yazmayı öğreten Google Oyun Akademisi!

İlgilenen arkadaşlar üstteki linkten kayıt olup başvuru yapsınlar. Fırsatları kaçırmayın!

2 Beğeni

Hocam bu Resmi Google mı? Domain google.com subdomaini olması gerekmiyor mu?

Video da bizzat google’ın müdürü ile konuşuyorlar.

1 Beğeni

Yaştan kaybettik. Niye yaş sınırı koymuşlar ki.

2 Beğeni

Taze kan arıyorlar genelde

Dunya bilisimde yas ayrimciligini konusurken biz wifi’a baglanan misafirlerin MAC adreslerini loglamayi zorunlu tutan kanunlar cikartiyor, Wikipedia’yi filan kapatiyorduk, o yuzden.

3 Beğeni

yaşta sıkıntı değil, üniversite öğrencilerine özel yapmışlar. Yani 8000 kişinin içine eğitim veriyorsun.

1 Beğeni

Sadece üniversite öğrencisi için değil 18-29 yaş arası mezunlar için de yapıldı.

Şu an ortalama 8 milyon üniversite öğrencisi mevcut. 2013’te ortalama 700.000 2019’da ortalama 900.000 üniversite öğrencisinin mezun olduğu bilgisini kullanırsak, 23-29 yaş aralığını mezun kısımdan yana kullanırsak 4.8 milyon öğrenci daha ekleniyor. Bu kadar filtrelemeden sonra bile yanlış eğitim sistemi ve düzeni dolasıyla ülke nüfusunun nerdeyse yüzde 10’una başvuru yapma imkanı sağlanıyor. Ancak bu yüzde 10’un tamamı başvursa alacakları 2000 bursiyer arasına katılma ihtimali 6400’de 1’e kadar düşüyor yani yüzde 0.01. Sadece 100.000 kişi başvursa bile yüzde 2’lik bir şansımız oluyor bursiyer olabilmek için. İşin içerisine torpil, hile gibi etmenleri de katarsak yüzde 2’lik şans tekrar 0.1’lere çekiliyor.
Tabi az evvel kontrol edince başvuru tarihinin 1 hafta ertelendiğini gördüm. İlginin az olduğu ya da istedikleri başvuruları alamadıkları çok belli.
Bana kalırsa böyle bir durumda yaş sınırını es geçiyorum eğitimler herkese açık şekilde paylaşılmalıydı. Eğitimlerden herkes yararlanmalı ve eğitimi tamamlayan ilgili kişiler için başruvu açılmalı buna uygun yol izlenmeliydi. Hem zamandan tasarruf edilmiş hem de gerçekten ilgili ve gerçekten gelişmek isteyenler tespit edilmiş olurdu. Zaten 2 bin bursiyer içerisinden mezun oranının yüzde 50’yi bile geçeceğini düşünmüyorum, hiç değilse verimli şekilde.

1 Beğeni