Ağ üzerindeki klasörü erişime açmak

Merhaba,

Yerel ağda paylaşılmış bir klasörü dış ağlardan erişebilecekleri şekilde paylaşmak istiyorum. Bu klasörün içerisinde ofiste kullanılan veritabanı bulunuyor. Bu veritabanına evdeki bilgisayardan erişerek ofisteki bilgisayara bağımlı kalmadan tüm işlemleri halletmek istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz fikri olan var mı?

Bahsettiğim klasör Ağ/DESKTOP-XXX2XYZ/vt_db konumunda bulunuyor. Ana makina üzerinden bu şekilde bu klasöre yerel ağ üzerinden rahatça bağlantı yapabiliyoruz fakat bunu dış ağda yapmak evdeki internet üzerinden görmek istiyorum.

  • uzaktan bağlantı ya da anydesk gibi programlar kullanmak değil istediğim. Direkt veriye erişim sağlamak

Merhaba,

Windows file sharing’den bahsediyoruz galiba? Internete acmak ne kadar mantikli bilmiyorum; 90’larda yerel aga acmak bile problemli oldugu icin yeni versiyonlarda kapali geliyor, acmak ugras istiyor, firewall’lar blokluyor, vs… Yine de acmak istenirse dogrudan acilabilmesi lazim. Tabi baglanilacak makinenin disariya acik olmasi lazim. TCP port 139 IIRC.

Microsoft’un disaridan ic aga baglanma cozumleri yok mu? Mutlaka vardir; arastirmak lazim.

VPN kullanmak da en guzel, en genel cozum. Ileride gerekecek diger erisimlerin de onunu acacaktir.

Bir alternatif de veritabanini ucuncu bir lokasyona (buluta) koymak. Baska bir dosya erisim protokolune ihtiyac var ama tabi.

2 Beğeni

Yandex Disk öneririm.

1 Beğeni

Google Drive bu konuda bulut ve disk görünüm tabanlı çapraz kullanım imkanı sunuyor fakat kullandığım program buradan veri tabanına erişim sağlayamıyor. Bu yüzden bu seçeneği uyguladıktan sonra sıkıntılar yaşamaya başlayınca bıraktım.

Aynı şekilde yandex hizmeti de sürekli sekronizasyon yaptığı için sorun oluşturabiliyordu. 600gb lık bir veri tabanı var.

var. araştırdım biraz var. fakat bir türlü işin içinden çıkılmadı yani tam istediğim verimi alamıyorum bir türlü. elbet bir çözümü vardır lakin tam olarak istediğim yok.

Bundan önce NAT yapmayı denedim. Kamera sistemlerinde NAT ile kamerayı aynı ip üzerinden bağlayıp görüntü alabiliyoruz. Dış makinaya bunu uygulayamadı sistem. VPN çözecek gibi duruyor buna biraz daha yoğunlaşayım.