Alan adımı sanal sunucuya nasıl yönlendirebilirim

Öncelikle herkese iyi forumlar.
aynı şirketten aldığım bir adet alan adı ve bir adet sanal sunucu var ve bu alan adını kendi sunucuma bağlamam gerekiyor. İnternette biraz araştırma yaptıktan sonra bind9 diye bir yazılım olduğunu ve bu yazılım sayesinde dns oluşturulabildiğini öğrendim. Fakat bu serveri genelde localhost’da çalışması için kuruyorlar ve işimi görürmü emin değilim. Ne kullanabilirim ?

Not: alan adı dns değiştirme kısmında sadece dns adreslerine izin veriliyor. Herhangi bir ip belirtme alanı yok.

Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

cloudflare kullanabilirsiniz hocam , cloudflare dnslerini girebilirsiniz resimdeki yere sonra cloudflare üzerinden daha detaylı yönlendirme işlemleri yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Ne sunucusu?
Resimde alan adini kendi DNS sunucunuza baglama ekrani var cunku.


Muhtemelen alan adina A kaydi acmak istiyorsunuz. Bunun icin bir DNS sunucusu lazim. Alan adini aldiginiz yerin sunuculari mutlaka vardir (“varsayilan”), onlari kullanabilirsiniz.

2 Beğeni

Hocam dediğiniz wordpress hosting gibi bir uygulama için çalışıyor fakat sanal bir sunucu kurup statik ve özel bir ip aldığım zaman maalesef o şirketin sunucularını kullanamıyorum. Yani bir özel sunucu açmam ya da kök dnslere bu ipyi eklemem gerekiyor sanırsam.

Buradaki gibi bir hesap oluşturup cloudflare üzreinden ip adresimi ve alan adımı ekledim sadece.

Hangi sirketin sunuculari?

Bir yerden statik IP hizmeti aldiktan sonra o IP adresindeki sunuculari kullanamiyor, yani o IP adresine baglanamiyorsunuz?

Zaten ozel bir sunucunuz yok mu? O zaman statik IP hizmetini nereye aliyorsunuz?

Kok DNS alanina erisiminiz yok.

Yukarida A kaydindan bahsettigim halde hala “IP eklemek” soz dizimini kullanmaniz bana gerekli arastirmayi yapmadiginizi gosteriyor.

İsim kaydet

WordPress hosting ve Normal php siteleri için olan hostinglerde herhangi bir sıkıntı olmuyor. Sadece vps denilen sanal sunucuların dns adresleri olmadığı için domain’i yönlendiremiyorum. Varsayılan dns adreslerinde kalınca domain bağlanmıyor.

Özel sunucumun bir statik ipsi var: http://213.142.148.192/
sadece hangi dns sunucusunu kullanırsam kullanayım domain adresim birtürlü ip adresi ile eşleşmiyor ve bağlanmıyor.

Ornekteki sunucuya herhangi bir domain ismi uzerinden gidince baglanti kuruluyor, ve ayarlarda yapilmasi gereken degisikligi soyleyen bir sayfa cikiyor.

1 Beğeni

@aib @AngaraliJoo Yardımlarınız için teşekkürler dns yönlendirme işlemini cloudflare sayesinde hallettim. Şu videodaki gibi yapınca çalıştı:

1 Beğeni