Algoritma nedir?

algoritma nedir nerelerde nasıl kullanılır

2 Beğeni

Öğretmen ödev mi verdi?

1 Beğeni

yoo meraktan yorumunuzu merak ettim

Algoritma bir işi yapmak için bölünmüş ve sıralı adımlardır. Aslında hayatımızın her noktasında kullanılır. Sadece programlamada değil. Örneğin araba kullanma algoritması, tavada yumurta yapma algoritması gibi aslında hayatımızın her anında olan örnekler bulunabilir.

2 Beğeni

Temel Algoritma mantığını anlatan basit ve güzel bir yazı.
“Algoritmada kullanılan şekiller ve anlamlar” kısmındaki şekiller, her bir açıklamanın yanında ya da altında ayrı ayrı eklense daha güzel olurdu.

Algoritma için akış şeması oluşturan arkadaşlar, bu şemayı kağıt üzerine mi çiziyorsunuz yoksa, LibreOffice Draw , Dia, Draw. io, Inkscape, …vb uygulamalar mı kullanıyorsunuz?

Hayatımız birer algoritmadır.
Bebek-Çocuk-Genç-Yetişkin-Yaşlı ilerleyişi birer algoritmadır.
Hayatında yaptığın her adım bir algoritmadır.
Yaptığın seçimler sonucunda oluşur.
Bugün okula gitsem mi? gitmesem mi? bu bir algoritmada gideceğin yöne seçer.

En basit örnek olarak limonata yapmak verilir.
-Limonları kes
-Limonların suyunu sık
-Bardağa koy
-Su ekle
-Şeker ekle

Limonatan hazır!

2 Beğeni

Bunu burda sormaya vakit harcamak yerine iki üç kelime ile bişeyler yazar araştırma yapabilirsin, bunu seni kötülemek için söylemiyorum asla, sadece buradan alabileceğin bilgilerden çok daha fazla ve hızlı şekilde cevaplar almanı istiyorum

1 Beğeni

Akis semasi isteyen yer hangi medyumu belirtiyorsa onu. Belirtmiyorsa oncelik sirasi:

yazidan (kod/DSL) diyagram uretebilen ozgur program > diyagrami cizmek icin tasarlanmis ozgur program > yazidan diyagram uretebilen program > diyagrami cizmek icin tasarlanmis program > cloud programlari > kagit+kalem > cizim programlari

Algoritmayi tasarlamak icin akis semasi cizen kimse tanimiyorum cunku genelde algoritma tasarlayan insanlar programlama biliyor ve algoritmayi herhangi bir programlama dilinde (veya yakinsamasinda) yazabiliyorlar. Iki satir yazi yazabilecekken cizgili kutulu diyagramla ugrasilmaz.

algoritma akislarinin geldigi nokta icin search keyword: workflow language

3 Beğeni