Alıcı-Verici Anten Tasarımı

Merhaba,
Spesifik olmayan bir sorum olacak, bu alanda çalışan hocalarımın yardımlarını bekliyorum.

Ön bilgi:
Şu an Elektronik Haberleşme bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. Şimdiye kadar henüz haberleşme alanında ders görmedik, sadece elektronik gördük. Ayrıca derdimi anlatacak kadar Python bilgimin olduğu düşüncesindeyim:)

Bu yıl Teknofest’te ilk defa düzenlenecek olan Haberleşme Teknolojileri yarışmasına katılmak istiyorum. Haberleşme alanına ilgim de var.(sadece ilgi :/)

Yarışmanın genel konsepti şu şekilde:
Maliyet etkin şekilde alıcı-verici antenleri üretmek. Antenler arasında minimum 15 metre mesafe olacak şekilde 1gb’lık veriyi en hızlı şekilde aktarmak.
Linkten yarışma raporuna ulaşabilirsiniz.

Sormak istediğim şey şu:
Sıfırdan başlayarak(20 şubat son başvuru tarihi) yarışmaya uygun anten geliştirebilir miyim? (12 Mart tarihine kadar prototipe dair “sistem gereksinimi tanımlama” belgesi istenecek, 3 Haziran’da bitmiş olması gerekmekte)

Şimdiye kadar sadece yazılım üzerinde çalışıyordum.
Yarışmaya yetişmeyecekse dahi bu işi öğrenmek için nasıl bir yol izlemeliyim, kaynak öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Yarisma antenden ziyade 1.-2. katman modulasyon/demodulasyon ve protokol tasarimi yarismasi gibi duruyor. Kullanilacak anten tipi “lineer” olarak belirlenmis.

Algoritmik anten tasarimi icin oncelikle anten simulasyonlarina hakim olmaniz lazim. Tasarlanan antenleri hizli bir sekilde deneyip performansi degerlendiren bir sisteme sahip olduktan sonra, cok boyutlu uzayda optimizasyon yapan herhangi bir algoritmayi kullanabilirsiniz.

Anten tasarimi ile ilgili literaturu arastirmanin gereginden bahsetmiyorum bile.

1 Beğeni

Anladığım kadarıyla amatörce yapılacak iş değil. Teşekkür ederim.