Android Studio Windows 7'de calisir mi?

Merhaba arkadaslar, android studio windows 7 de calisir mi? biraz arastirma yaptim, bazi yerlerde windows 7’yi destekliyor diyor, bazi yerlerde 8 ve üzerini destekliyor yaziyor. Bilgisayarim eski oldugu icin, windows 10 yukledigimde kasiyor. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi?

Windows 10 calistirmayan makinede Android Studio biraz zor olabilir. Wikipedia’daki sistem gereksinimleri kisminda da 8 ve uzeri diye yaziyor.

Ram’i 12 GB’ye cıkardim, sistem yaklasık 2.5 gb ram yiyor. android studioyu actigimda 7-8 gb’ye cıkıyor. aslında emulatoru haricinde programdan yana pek sıkıntım yok gibi ama, windows ağir kalmaya basladi. windows 8.1, 10’a göre kat kat hızlı. 8.1 yüklesem, bu seferde bir cok programlar artık windows 8’i de desteklemeyi bırakıyor. Pc’yi formatlaya formatlaya patatese cevirdim.

Ben eski pc’yi nereden baksan 300-400 kere formatlamisimdir. Enkazda ezilene kadar sapasaglamdi.

Ram yeterli. Ancak Windows 10 yavassa muhtemelen islemci cok iyi olmayabilir.

Windows 7’de deneyin. Calismazsa o zaman baska bir cozum bulunur. Linux kurmak mesela.

linux hiç kullanmadım hocam. windows’a alıstım, pc de zaten eski. gittiği yere kadar gitsin diyorum. Pert’e cıkana kadar bari pc’yi kasmadan en stabil windows işletim sistemiyle kullanmaya devam edeyim diyorum.
işlemci: intel core i7-2600 3.40 GHz

Hiç öyle bir şeye kalkınma bence android studio çok zorlar ilk işlerde belki zorlamaz daha sonra çok zorlar

o zaman windows 10’da kalmaya devam yani

Evet windows 10 kal bencede sistemin kötü ise sistemin iyi ise 11 geçebilirsin

Bencede Linux’e geçebilirsin. Yazılım dünyasında Linux bilmen oldukça faydalı da olur