Anka MMOFPS Oyunu

Peki ya eski sistemler?

Şu an oyunu yaptığımız sistemler Unity’yi zor kaldırıyor :confused:

Normalden kastımız kullanılan ana hesap.Hile varsa onu da banlarız :slight_smile:

Oyunu 2D yapmanızı öneririz.Malum,Panda3D’nin grafik kalitesi çok iyi değil.pygame öneriyoruz. @Emerald_Gamer 'dan bilgi alabilirsiniz.Kendisi uzun zaman boyunca bununla uğraştı.Sunucu işine gelirsek,başka seçeneğiniz yok gibi.İsterseniz size basit bir sunucu-istemci dosyası atabiliriz(Yorum satırları mevcut).Ayrıca @dildeolupbiten 'in foruma eklediği GUİ destekli socket uygulamasına bakmanızı öneririz.

ben pygleti 3d için
pygame yi de 2d için öneriririm
pylget bildiğim kadarıyla minecraftın geliştirilmesinde kullanıldığı var

1 Beğeni

sen öyle san tek sıkıntısı kullanımı zor

Oyun motoru kullanılacak oyunlarda python kullanmayı önermiyorum.

Herhangi bir kütüphane seçilebilir.

Bu arada özellikle multiplayer oyunlar için kullanılabilecek bir özellik multiprocessing modülünde var, bir ara bunu da forumda gösteriyim.

Ne kadar eski? Yapılan oyunlar yeteri kadar düşük ayarlarda çoğu sistemde çalışabilir.

Hmm, siz oyun motorunu kullanacağınız sistemi kastediyorsunuz sanırım. O konuda yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki, teknoloji gelişiyor ve uygulamalar gittikçe ağırlaşıyor.

O zaman yan hesap kullanmayı engellemek yerine sadece hileleri banlayın.

Pyglet öneriyorum. Belki OpenGl ile GPU programlamaya bir giriş yapmanıza da sebep olur.

Etraf kütüphane dolu.

Pyglet’i 3D için kullanmak iyi seviyede OpenGl bilgisi gerektiriyor.

Biraz OpenGl öğrenerek pygame’deki grafiksel problemleri yaşamadan pyglet ile 2D oyunlar kolayca geliştirilebilir.

Minecraft demek yanlış, minecraft’ın kopyası pyglet’te yapılmaya çalışıldı. Yeterli optimizasyondan sonra gayet mümküm zaten.

Şimdi aklıma geldi de, Epic Online Services de göz atmaya değer.

1 Beğeni

Bana eskiden dc’den atılan resim çok kötüydü.Bu yorumu buradan yapıyorum.

pygame oyun motoru sayılmaz mı?

1GB RAM (Örnek olarak)

Evet.

Sanırım bu konularda bayağı bir bilgi deneyimine sahipsiniz.Oyunu Python ile yaparsak nasıl bir şey olur,biraz anlatabilir misiniz?

Oyun motoru çoğunlukla ufak bir kütüphaneden daha geniş bir sistemi ifade ediyor, pygame’de fizik sistemi bile yok.

Bütün RAM’ı 1GB’den ibaret olan bir kullanıcıyı hedefliyor musunuz gerçekten?

Büyük sistemlerde statik tipleme kullanmanın faydası çok fazla. Python deyince çoğu kişi CPython’u kastediyor, büyük oyunlar için yavaş bir yorumlayıcı.

Ne yapacağımı bilmiyorum :confused:

Bu yapacağınız ilk oyun mu? En azından bir oyun motoru kullanacağınız ilk oyun mu?

Evet.Tam onu yazıyordum :slight_smile:

İlk önce ufak oyunlar yaparak kullanacağınız teknolojileri tanımaya ne dersiniz?

Scratch ile gerçek fizik içeren 45 kişilik sınıflarda yaptığımız oyunlar vardı.2D minecraft bile diyebiliriz.

Biraz daha açabilir misiniz?

Bu oyunun biraz daha gelişmişini yapmak istiyorum sadece.

Unity kullanacağım dediniz mesela. En başta da Godot demiştiniz. Önce ufak oyunlar yaparak kullandığınız araçları tanımaya çalışın, belki beğenmeyip seçiminizi değiştireceksiniz.

Godot demiştim çünkü yapacağım oyundan Unity gibi para almayacaktı.Ancak Unity ile oyun geliştirme biraz daha kolay gibi geldi.Unity ile biraz uğraştım ve kesinlikle söylüyorum,daha kolay yapılıyor.En azından motor kısmında hemfikirim.

Oyunun grafikleri şuna benzeyecek :

Ekran Alıntısı

Server ve client arasındaki veri iletişimi nasıl olucak ?
OpenCV gibi görüntü işleme kütüphaneleri gibimi,yoksa belirli matamatiksel hesaplamalar ilemi ?
Örnek olarak x,y,z kordinatlarından bahsediyorum.