Python ile anonim mesajlaşma sistemi yapmak istiyorum. Kullanıcı adı, şifresi, ve gelen kutusuna gelen mesajlar kayıt edilecek. Gelen mesajlar, arraylist ile kayıt edilecek.
Hangi veritabanını tercih etmeliyim? Binlerce kişi kullanacak.
Yatak olceklemeyi hic denedin mi? 3-5 kisilik bir takimla halledilebilecek bir is degil.
3-5 milyon (veya milyar) row diyorsan, bunun sadece MySQL icin “agir” oldugunu da hatirlatmak isterim.
Firebase database degil, bir bulut aplikasyon yaratma platformu. Teknik olarak bu is icin, database gibi kullanilabilir fakat “anonim” sistem yapmak isteyen birinin butun konusmalari dunyanin en buyuk data firmasinin elinde tutmak istedigini zannetmiyorum.
Sistemi daha iyi anlatmani bekliyorum. Anonim ne demek? Arraylist ne? Mesaj gozukmuyorsa nasil mesajlasma sistemi?
Kullanıcı, sisteme kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapacak. Mesaj gönderme kısmında, göndermek istediği kişinin kullanıcı adını girecek. Yani kişi sadece kullanıcı adıyla anonim olacak. IP adresi gibi bilgiler elimde olmayacak.
Mesaj gönderme ise; kullanıcı tüm mesajlarına bakarken, mesaj sorgulaması arraylist ile olacak. Mesaj gönderirken, gönderilen kişinin veritabanına mesaj gidecek.
Örneğin;
Ben size “Merhaba” diye mesaj göndereyim.
Sizin arraylistinizde “Merhaba” diye bir değer olacak.
Veritabanında kişinin kullanıcı adı string, sifresi integer şeklinde kayıt edilecek.
Yani anonimden kastım, insanlar sadece, kullanıcı adıyla iletişim kurabilecek. Diğer bilgiler vb. gözükmeyecek.
nasıl yani bağırarak mı gönderecek mesajı ? ip log tutmicam mı anlamalıyım burdan ?
işte bende bunu diyorum diğer uygulamalar da k.adı dışında ne gözüküyor ki mesajlaşırken ? wp de tel no gözüküyor onu saymazsak ben mi bilmiyorum ? her client server a bağlı olduğu için zaten client ın ip si gözükmemesi gerekiyor mantıken ?
python socket chat yazmayı biliyorsan yaparsın. yani sen client a ne göstermek istersen o gözükür. k.adı gösterceksen sadece o gözükür bu kadar yani. mobil için mi bilgisayar için mi olucak bu proje ?
Okey, standart bir merkezi (centralized) mesajlasma uygulamasi.
Database herhangi bir sey kullanabilirsin. Tavsiyem butun datayi tek bir dict altina toplayip JSON veya pickle olarak de/serialize etmen.
Cozmen gereken 2 sey: Masaustu uygulamalari sunucu ile nasil konusacak (API/protokol) ve masaustu uygulamasi kimlik dogrulamasini nasil yapacak (authentication ve biraz authorization).