Apple Yeni Tasarım Standardını Tanıttı: Liquid Glass

Apple, işletim sistemi arayüzünde bazı değişikliklere gitmiş. Benim anladığım kadarıyla nasıl Google’ın Material Design tasarım standartları varsa bu adamlar da Liquid Glass adını verdikleri bazı arayüz standartları geliştirmişler. Benim resmi tanıtım videosundan izlediğim kadarıyla ışığın saydam ortamlardaki geçişi, kırılışı gibi optik konular üzerinde bayağı çalışıp bunu ekranda en gerçekçi gösterecek bir arayüz geliştirmişler. Genel olarak cihazdaki navigasyon ve bir çok etkileşim sağlayan widget’lar ekrandaki görüntüye göre kendi konumunu uygun bir yerde şeffaf olarak ayarlıyor. Şeffaflığın yoğunluğunu anladığım kadarıyla ekrandaki görüntüdeki renkler, parlaklık seviyesi, ortamın ışık oranı gibi çeşitli parametrelere göre ayarlıyor. Kısacası işin özü şeffaf ve görüntüyü daraltmayan menüler, daha kolay kullanım avantajı, estetik görünüme sahip ekranlar ve daha keyifli bir kullanıcı deneyimini sunuyorlar. Siz de düşüncelerinizi yazarsanız aydınlanmış oluruz. Konu ile ilgili yanlış anladığımı düşündüğünüz yerler varsa lütfen belirtiniz.

Resmi tanıtım videosu

İlgili bir haber