Arkaplanda çalışacak uygulama kontrolü

Öncelikle merhaba. Bir program yapmaya çalışıyorum. Bu programın eğer arkaplanda cmd çalışırsa bana uyarı vermesi gerekiyor. Epeydir araştırıyorum ama elle bulup kapatma yöntemlerinden ziyade bir döngü ve cmd çalışmaya başladığında bana bir uyarı mesajı vermesi gerekiyor. Şimdiden teşekkür ederim:)

Merhaba hoşgeldiniz,

Python ile birlikte açılacak olan bir cmd kontrolü mü yoksa bilgisayardaki herhangi bir program tarafından açılacak ama sizin göremeyeceğiniz bir cmd kontrolünden mi bahsediyorsunuz?

Staj yapıyorum ve üstlerim bana eğer arkaplanda biri senin ip’ni cmd’den öğrenmeye çalışırsa bunu nasıl engellersin, tarzında bir proje verdiler . Kafa patlatıyorum ama kaynak çok kısıtlı . Amacım arkaplanda ben görmeden cmd açılırsa , ve mümkünse cmd’den ipconfig yazılırsa bana bir uyarı verilmesi.

os ile taskliste baktığımda cmd açık görünüyor. Kapatmaya çalıştığımda değerler değiştiğinden kapanmıyor. Kill de yaramıyor.

kapatmak için ne tarz bir komut uyguluyorsunuz?

import os
import signal

os.kill(3812,signal.SIGTERM)

önce tasklisti açıp değerini alıyorum sonra 3812 yazan yere gördüğüm değeri yazıyorum ama hata veriyor. Tasklisti tekrar açtığımda değer değişmiş oluyor.

sabit bir değeri yok demek ki sizinde söylediğiniz gibi değişiyor böylelikle farklı bir sabit değer yakalamak lazım.

Peki nasıl bir çözüm önerirsiniz hocam ?

Merhaba, nasıl bir uyarı almayı düşünüyorsunuz? Çalışan bir işlemi ‘öldürmek’ için psutil modülü kullanılabilir:

import psutil

for islem in psutil.process_iter():
    try:
        islemIsmi = islem.name()
        if islemIsmi == "cmd.exe":
        	islem.kill()
    except (psutil.NoSuchProcess, psutil.AccessDenied, psutil.ZombieProcess):
        pass

Bir komut istemi açıp kodları çalıştırın.

2 Beğeni

Cmd uygulaması açılmadan da komut yürütülebilir.

Python ile alakalı konuşuyorsak socket modülü yerel ağdaki ip’yi elde etmek için yeterli.

1 Beğeni

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Denedim ve çalışıyor. Amirim şimdi şunu söylüyor. Cmd açıldıktan sonra kapatmasın , ne zaman ki ipconfig yazılır o zaman kapatılsın diyor. Log kayıtlarına mı ihtiyacım var?

Windows böyle bir log tutuyor mu bilmiyorum, araştırmak gerek.

Windows kendisi bir kayıt tutmuyormuş. Kendiniz kaydedebiliyorsunuz ama sadece komutları girdiğiniz komut istemi'ni kayıt edebiliyorsunuz. Bir örnek vereyim. Komut satırını açıp sırasıyla şu komutları girin:

cls
ipconfig
cls

Şimdi de bu yazdığımız komutları görelim:

doskey /history

Eğer istersek bu kaydı bir text dosyasına aktarabiliriz.

doskey /history > history.txt

Yani sürekli kendiniz kayıt etmelisiniz. Windows otomatik olarak bu işi yapmıyor. Amiriniz ya egosunu tatmin etmeye çalışıyordur ya da gerçekten bildiği bir yöntem vardır. (Bence birincisi)
İyi çalışmalar.

2 Beğeni

illede cmd ye ipconfig yazıldığında kapatmak istiyorsa klavye dinleme yöntemini kullanabilirsin. ipconfig yazıldığı an açık olan cmd leri os.system ile taskkill göndererek kapatabilirsin veya kapatmak için farklı yolları deneyebilirsin sadece bir öneri

1 Beğeni

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Neden böyle birşey istediğini anlamış değilim fakat geçer not alabilmem için ne varsa uymak durumundayım :slight_smile:

Hocam keylogger tarzı birşey öneriyorsunuz sanırım. Ama girilen ipconfig komutunu ben değil arkaplanda pcye sızmaya çalışanlar girecekmiş. Yani amacımız arkaplanda cmd açılır ve ipconfig yazılırsa bana uyarı gelmesi. İyi hoş biri ipmi bilmedikten sonra pcye nasıl sızıp cmdye girecekse :smiley: :smiley: :smiley:

Dostum senin IP’ni @EkremDincel abimizin dediği gibi socket modülü ile öğrenebilirler.Neden cmd’yi açsınlar ki?

1 Beğeni

Maksat stajyer boş durmasın :smiley: :smiley: :smiley:

Bunun mümkün olduğunu düşünüyorlar mı? Veya sen? Heykır falan neden sizle uğraşsın? Ya siz hack işlemleri falan yapcaksınız ya da başka bir şey olamaz.

dostum bilgisayarında spyware yazılım çalışırsa backdoor açıp ipconfig /all yazarak bir çok bilgine erişebilir. Ama henüz üniversiteye yeni geçeceğim bende öyle pek bir bilgim yok yani ordakiler ne işe yarıyor bilmiyorum ama ip adresini bilmeden pc ye sızmak mümkün. Ama sorduğun sorunun çözümü nasıl olur hiçbir fikir gelmiyor aklıma :smiley: Lütfen öğrenince burayada yaz