1- Aşağıdaki Python kodunu m değişkeni a ve b’den küçük olana atayacak şekilde düzenleyiniz
a, b = 100, 50
2- x = [10, [3.141, 20, [30, ‘baz’, 2.718]], ‘foo’]
Buna göre x listesini elemanlarına erişerek ekrana aşağıdaki ifadeleri yazdırınız.
—> z
—> [‘baz’, 2.718]
Şu 2 soruya göz atıp cevabı yazabilirseniz çok mutlu olurum teşekkürler
İlk soruda ne demek istediğini direk anlamadım küçük olan 50 bunu nasıl kodlarla belirtebileceğimi anlamadım direk m = 50 gibi düşündüm ama oda çok basit kaçar
İkinci soruda nasıl " z " yi içlerinden alacağımı anlamadım buna benzer bir soruda daha çözdüm ama tek bir harfi oradan nasıl çıkartabilirim ki
if yapısı kullanarak hangi sayının daha büyük olduğunu bulmanız lazım.
Soru biraz saçma zaten, @aib de onla dalga geçmiş sanırım. Benim anladığım kadarı ile sizden "baz"'ın içindeki z’yi istiyor. Stringlerin de belli parçalarını listelerde olduğu gibi alabiliyoruz:
Alakasız olacak ama 2. soruyu görünce aklıma geldi, bizim hoca da sınavda “while döngüsü kullanarak ekrana 5 defa merhaba yazdırın” diyince şöyle bir cevapla karşılaşmıştı
while True:
print("merhaba")
print("merhaba")
print("merhaba")
print("merhaba")
print("merhaba")
break
Kontekst, amac verilmeden sorulan sacma sorulara (ki cogunlukla dogrudan paste edilen odevler oluyorlar) duz cevaplar veriyorum.
Ilk soruya verdigim cevap verilebilecek herhangi bir cevap kadar dogru. “Hoca bize if’leri gosterip bu odevi verdi” veya “takip ettigim ders built-in min/max fonksiyonlarini anlatti” isigi dahilinde degistirilebilir ancak.
Ikincisi cevap da evet, yuzeyde dalga gecmekle beraber aslinda iki sorunun da “dogru” cevabinin cikartilabilecegi if ve eleman erisimi ([]) yapilarini iceriyor.