Back-end yol haritası

Merhaba Arkadaşlar Back-end developer olmak istiyorum ama sadece back-end’in kavramını biliyorum bana bu konuda yol gösterebilirmisiniz rica etsem şimdiden teşşekkürler.(tam olarak istediğim yol haritası ve bu konuda örnekler.)

ve acaba back end developer olmak için hangi programlama dillerini bilmek gerekiyor

Bir backend frameworku öğrenerek başlayabilirsiniz. Dil ve framework önemli değil. Sadece eski(5+ yıl öncesi) teknolojiler sizi yorar. Bu frameworku öğrenirken web sitelerinin nasıl çalıştığını öğrenirsiniz. Bir başka dil ve framework de çok farklı şekilde çalışmadığı için ihtiyaca göre rahat değiştirebilirsiniz.

Benim tavsiyem bildiğiniz bir dil varsa ona ait en çok kaynak bulunan frameworku seçiniz. Mesela python için Django başı çeker. Arkasından flask gelir. Diğerlerinden başlamak isterseniz biraz zorlanırsınız. Yine tekrar ediyorum mantığı kavradıktan sonra geçiş yapmak çok kolay.

Kolay gelsin.

yani tam olarak hangi dilleri öğrenmek javascript php falan mı

Siz eğer front-end’de kendinizi geliştirmişseniz zaten back-end için ne yapacağınızı çok iyi biliyor olmanız gerekiyor. Yapmanız gereken tek şey back-end framework’lerini vs. araştırmak. Araştırmanızın sonuçlarıyla aldığınız verilerle de zaten nasıl bir rota izleyeceğinizi biliyor olmalısınız dediğim gibi.
Python’da uzmanım diyorsanız django ile başlamanız iyi bir strateji olabilir mesela.

Django da temel bilmek yeterli aşırı ileri bir seviye yok çok uzmanlık gerektirmez

@hackaxx soru sormadığın şey kalmadı galiba :sweat_smile:

2 Beğeni

@throwaway1 insan ya dinle öğrenir ya da sorar öğrenir ya da okur

@Ismet_Fatih o zaman soruyu şu şekilde düzeltiyorum : Neden ilk başlarda bu soruyu sormak yerine C mi C++ mı sorusunu sordunuz?

Bilmem bi de ben sormadım onu

ne demek istedin acaba

Her şeyi sordun demek istedim.

hangisinin daha iyi olduğunu merak ettim. ayrıca konumuz bu değil

C mi C++ mı daha iyi diye soruyorsanız masaüstü programlamaya karar vermişsinizdir.

Herhangi bir dil kullanabilirsiniz.

hayır c veya c++ hangisi daha iyi diye soru soruyorsan hangisinin daha iyi olduğunu merak etmişsin demektir

Önce mobil mi PC mi sorusunu sormanız gerekmez mi?

ne demek istediniz anlamadım niye pc mi mobil mi diye sorayım back end yol haritasından konuşuyoruz

Python Framework için kaynak öneriniz varmıdır ne yazikki ing’em pek iyi değil.

node js express js link

Bu fotoğrafta gördüklerinizi uygularsanız, başarılı olma ihtimaliniz yüksek.

3 Beğeni