Backend Devoloper olmak istiyorum. Python ile başlamak doğru olur mu?

Dostlar hedefimde backend devoloper olmak var. Sizce bu alanda programlamaya python ile başlamak doğru olur mu?

Başka bir proglamlama dili bilmiyorsanız gayet iyi olur.
Sadece web development için yeni bir dil öğrenmenize gerek yok.

Programlamaya yeni başladım ve evet herhangi bir dil tecrübem yok. Web devolopment için sadece Python’un yeterli olacağından emin misiniz?

Sadece Backend ile çalışacaksanız biraz sql gerekebilir ama yeterli olur.
Django’yu önerebilirim.

Javaya falan gerek yok mu yani?

Java Python’un alternatifi olabilir sadece…
Tıpkı Express.js,Ruby on Rails gibi ama Python için gerek yok.

Hayır Java öğrenmenize gerek yok :slight_smile:

1 Beğeni

Backend developer olmak programlama dilini öğrenmekten çok daha fazlası. Giriş noktası programlama dili değil.

1 Beğeni

Nasıl yani biraz daha açar mısın?

Yani backend programlama yaparken sadece programlama dili kullanmayacaksınız. Bir sürü teknik terimle, konuyla, teknolojiyle karşılaşacaksınız. Bu konularda en azından temel bilgi sahibi olmanız gerekir.

Mesela internet nedir, nasıl çalışır?
Protokoller vardır mesela, hangisi ne işe yarar?
Protokollerde bilinen zaafiyetler ve bunlara karşı güvenlik önlemleri nelerdir?
Veritabanları nedir, ne işe yarar?
Veritabanlarında tasarım konuları, ilişkiler?
Ve bu veritabanlarının bilindik sorunları ve çözümleri nelerdir?
Otomasyon programları nedir?
Git gibi versiyon kontrol sistemleri ne işe yarar?
Yazılım geliştirme metodolojileri nelerdir?
Tasarım kalıpları nelerdir?
Test yazmanın amacı ve faydaları nelerdir?
Yazılımda bilinen performans sorunları ve çözümler nelerdir?
Deploying nedir, kullanılan yaygın araçlar nelerdir?

Bu ve bunun gibi bir çok konuyu bir kaynak yardımıyla öğrenip en azından ne oldukları hakkında genel bir fikir edinilebilir mesela.

3 Beğeni

Tabi , haklısın öğrenilecek tek şey programlama dili değil. Onların yanında dediğin bir çok kavramı, ifadeyi de öğrenmek gerek. Sanırım biraz ağır bir iş ya da ben öyle sanıyorum. Peki Türkiyedeki maaşları hakkında herhangi bir bilgin var mı?

Biraz ağır bir işten ziyade aslına bakarsan emek isteyen bir iş. Sürekli güncel kalmak zorundasın. Moralinizi bozmasın bu cevaplar. Neyle karşılacağınızı bilip ona göre kendinizi geliştirebilirsiniz.

Maaş konusunda aralık çok geniş ama tecrübeli bir geliştirici çok daha maaş alıyor. Junior dediğimiz acemi sayılacak geliştiriciler asgari ücretten düşük de alıyor, asgari ücret de alıyor, 4000-5000 maaş da alabiliyor. Kuruma ve yaptığı işe göre değişiyor. Seniorlar 10 000 ve üstü alabiliyorlar, gördüklerim ve duyduklarım bu yönde.

Dediğim gibi bu rakamlar tamamen benim çevremdeki kişilerden duyduğum rakamlar. Maaş değil de, siz ne kadar iyisiniz ve çalıştığınız şirket size neden o kadar çok para vermeli onu düşünmelisiniz. Tamam güzel senior geliştirici 10 000 alıyormuş çok iyi. Ama neden o kadar para alıyor? Ne yapıyor da bu kadar alıyor? Önemli olan yaptığın işi iyi yapmak ve katkı sağlayabilmek diye düşünüyorum. Yoksa kimse sırf ünvana maaş vermez.

Güzel demişsin, yazılımda kendini geliştirmek temel olay gibi birşey. Eğer söylemek istersen, hangi alanla uğraşıyorsun?

Backend programlama ile uğraşıyorum daha çok. Python Django üzerinde.

1 Beğeni

Veri tabanları ile çok uğraşıyor musun peki?

Tabi hocam veritabanlarında ilişkiler çok önemli mesele. Baştan veritabanını düzgün tasarlamazsanız ileride çakışmalar olacaktır.

Anladım. Bu güzel soru cevap için çok teşekkür ederim, iyi günler diliyorum

1 Beğeni