Backend Yol Haritası

Merhabalar herkese, bir hafta önce Yazbel sitesindeki ana konuların tamamını, Standart Kütüphane’deki konularınsa birkaçını bitirdim.(Düzenli İfadeler, Datetime, random modülü vs.)

Teoriden sonra biraz pratik gerektiğine karar verip ilk önce kendi kendime birkaç program yazdım, onları da burda yayınladım. Ardından şu sitedeki 36 alıştırmanın çoğunu da kendi başıma yaptım, yaptıklarımı da yorum olarak paylaştım.

http://www.practicepython.org/

Ana konulardan anlamadığım sadece lambda ve recursive functions var, onları tekrar gözden geçirip iyice anlayana dek tekrar edeceğim. Geldik asıl soruma:

Bundan sonra ne yapmalıyım? Direkt Django’ya mı başlayayım, Veri Yapıları ve Algoritmalar konusunda mı kendimi geliştireyim yoksa başka bir kaynaktan Python’a tekrar mı çalışayım? Django kaynakları olarak şunları buldum:

https://tutorial.djangogirls.org/tr/

http://www.getgnu.org/dosya/django.pdf

Hangisini tavsiye edersiniz? Yazbel sitesindeki Django kısmı iş görür mü yoksa? Yardımınız çok işime yarayacaktır zira yazılımın uçsuz bucaksız dünyasının içinde kaybolup gitmiş gibi hissediyorum. Şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

Büyüdüğünüzde ne olmak istiyorsunuz. ?

Aslinda dogru soruyu sormus, ben cevabini bekliyordum.

UI için react js , html , css öğren bi de python django , flask yapıştır . Kurs tavsiyesi için udemyde bedava kurslar vardı galiba . Sen hangisi iyi diye soruyorsun da ikisini de öğren . Fazla bilgi göz çıkarmaz . Paralı kurs alıcam parama deysin diyorsan : öncelikle kurs değerlendirme oranına bak , sonra kurs süresine .

Ha udemy’den alırsan kursu : Kursu aldığın an hocanın soruları cevaplayıp cevaplamadığına bak , cevaplamıyorsa iade hakkını kullan gitsin , 1-2 haftaya kadar iade kabul ediyorlar galiba . Ben bi kere etmiştim . ODTÜ mezunu ama adam gibi bakmıyor soru cevaplara .

O zaman piyasadaki, is basvurusu yapabilecegin kaliteli yazilimlar yaratan yerler hangi dilleri, kutuphaneleri kullaniyor arastir, onlari ogren.

Dilin pek bir minimalligi kalmadi ama ekosistemin rahatligi, programlarin calisma bariyerinin dusuk olmasi guzel seyler, evet. Ve buyuk bir projede ilk kaybedecegin seyler. Java’nin fat JAR’larini mumla aratan runtime sorunlari gordum. Multifonksiyonel ve kapsamli olmayan cok az programlama dili var. Isinde iyi olmak istiyorsan dilden bagimsiz olman lazim.

Bunun programcilikla veya green card basvurusu yapmak disinda herhangi bir seyle hic bir alakasi yok. Iyi sanslar diliyorum.

Siz HTML, CSS ve javascirpt biliyormusunuz? En azından javascript öğrenmenizi tavsiye ederim back-end den önce.

Front end ile ilgili az da olsa bilginizin olması, URL’lerin ve requestlerin nasıl işlediği ile ilgili bilginizin olması, client ile serverın arasındaki bağlantının nasıl işlediği hakkında bilginizin olmasının ne yaptığınızı daha kolay anlamanızı sağlayacağını düşünüyorum.

2 Beğeni