Son zamanlarda kafaya yine saçma şeyler takarken, aklıma bu da geldi. Kimisi yazılımcı olmak için onu yapman, bunu yapman gerekir diyor; kafam iyicene karıştı.
Kendimden bahsedeyim biraz:
Yaklaşık 3.5 yıldır yazılım ile ilgileniyorum (Discord botları ile başladım)
Discord botları kodlarken büyük bir hata yaptım ve neredeyse tüm terimleri ezberledim, yani aslında öğrenmiş sayılmam. Ama iyi bir seviyeye gelmiştim.
Sonradan ise Python’a başladım. Python ile de 1.5 sene gibi bir süre geçirdim ve halen geçiriyorum, ayrıca şu an mobil geliştirmeye -Dart Flutter- başladım.
Öğrenmeyi, araştırmayı severim
Özellikle kod yazarken, bazen yapamadığım yerler oluyor. Bunları öğrenmeye açık oluyorum ve araştırıyorum, pes etmiyorum. İngilizcem de az-çok var, araştırmaya yetecek kadar var.
Projeler yapıyorum
Alanımla ilgili projeler de yapıyorum. Fazla büyük değiller ama. Stok takip yazılımı (kasa uygulaması, stok takip, geçmiş alışverişler, marka ve kategori ekleme) şeklinde bir projem vardı. Ayrıca şimdi de müşteri kayıt yazılımı yapıyorum.
Ayrıca Python ile masaüstü yazılımı yaparken, Dart Flutter ile de mobil uygulama geliştirme öğreniyorum.
Bir kere para kazandım
Python ile bir masaüstü yazılımı yapmıştım ve para kazanmıştım.
Bunların dışında tek sorunum, temiz kod yazamamak. Kodlarım çorba gibi. İnşallah bunu da düzelteceğim.
“Benim için tanrı evreni ve evrenin ötesini sarmalayan ezeli ve bizim tanışamayacağımız bir enerjidir. Ayrıca hepimizde bu tanrısal enerjinin bir kısmı vardır, hatta bu yüzden hepimizin birtakım özel yetenekleri var.
Şimdi ben buna inanan biri olarak panenteist miyim, panteist miyim, spiritüalist miyim neyim ?”
Sorduğunuz sorunun tıpkı bu soru gibi anlamsız olduğunu düşünüyorum. Üstümdeki etiketin ne anlamı var ? Ben neye inandığımı biliyorsam ve bunu sorgulamışsam bir sorun yoktur.
Şimdi size dönüyorum, üstünüzdeki etiketin ne anlamı var ? Siz ne yapabileceğinizden haberdarsanız bir sorun yoktur.
Teknik yaklaşırsak “yazılımcı” yazılım ile ilgilenen kişilere denir, dolayısıyla bu sizi yazılımcı yapar. Ama elemanın biri sizin kirli kodunuzu görüp “böyle kodlayana da yazılımcı demezsin hüloooğ” da diyebilir.
Uzatmayacağım, günün sonunda bu sorunun bir değeri olduğunu düşünmüyorum.
bende şuan python üzeine çalışıyorum ve tüm işim bu olmuş durumda ve belirlediğim kütüphaneleri bitirdikten sonra iş başvurusunda bulunduğumda python developer olarak başvurmak istiyorum. oraya geldiğimi de sadece ben bilebilirim nasıl diğeceksin şöyle:iş ilanlarına gir bak hangi kriterleri istiyorlar ve dönüp kendine bak istedikleri sende varmı eğer buna cevap verebiliyorsan evet sen yazlımcısın istedikleri sende yoksa demekki dahada çalışman gerek
sana tavsiyem kendini her alana atmak yerine gerçekten sevidğin alanda gerçekten sevdiğin dil ile ilgilenmen çünkü uğraştığın diller 1 yılda olucak birşey değil öyle olsa herkes yapardı derinliklerine girip işi en ayrıntısına kadar bilmen gerek