Bilge Adam eğitim

Merhabalar bir süredir udemy youtube çeşitli kitaplar gibi kaynaklardan python öğrenmeye çalısıyorum. Ancak kendi kendime öğrenmeye çalısırken disipliniz ve kavrayamadığım şeyler oluyor. Mezun oldugum alan bilişimle alakalı olmayan bir alan. Daha hızlı ve aktif öğrenme için bilgeadam ın kursuna yazılmayı planlıyorum. Ancak çok pahalı verdiğim paranın karsılıgını alıp alamama konusunda çekincelerim var. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

Udemy gizli sekme den hesap kur bir çok kurs indirme düşecektir (Bilge Adamın ki düşermi bilmiyorum)

1 Beğeni

Cok buyuk israf, ucreti ne kadar bilmiyorum, gormedim ama pahaliysa almayin. Onun yerine kendi kendinize ingilizce ogrenin internetteki ucretsiz kurslardan, daha sonra zaten sinirsiz ogrenme kaynaginiz olacak. Sec begen al

Hicbir kurs almadan, kursa gitmeden kendi kendine bu isi ogrenen birsuru insan var, hatta su forumdaki tecrubeli kabul edilen cogu insan oyle.

Ya da Youtube’daki veya baska yerlerdeki ucretsiz kurslara bakabilirsiniz.

Tavsiyem kendi kendinize bir seyleri ogrenmeyi ogrenin kursa gitmektense. Ogrenmeyi ogrendiginizde internetteki butun kaynaklar sizin oluyor, hicbirine para vermeniz gerekmiyor ve para akitip sonra izlemeyip pisman da olmuyorsunuz.

Kavrayamadiginiz seylerin ustune giderseniz illa kavrarsiniz, burada veya baska herhangi bir ucretsiz platformda sormaktan cekinmeyin.

Disiplin sorunu varsa kurs gecici cozumdur, onun cok farkli cozum yollari var. (“Sevmedigim, yanlis isi mi yapiyorum”, veya “Programci olma fikri bana havali geliyor ama belki de programci olmak bana uygun degildir?” gibi sorular sorarak baslayabilirsiniz.)

1 Beğeni

Simdi kurs bedelini gordum, sakin almayin, cok pisman olursunuz. Bu kadar pahali kurs olmaz. Soygun yapiyor resmen adamlar. Basit bir ingilizce kursu bile cok daha ucuz. Buraya gidecegine insanlar ingilizce ogrense su heriflerin ogrettiginden kat kat kaliteli ve sinirsiz kaynaga sahip olabilirler.

1 Beğeni

çok haklısınız o kadar yüksek ki ve bir o kadar da talep var. Ben şehir bölge planlama mezunuyum kafamda akıllı şehir projeleri gibi çeşitli uygulamalar var. Ufkum açılsın kendi mesleğime katkısı olur entegre bir şekilde bir kullanabilirim diye girdiğim bu yolda biraz zorlandım. Sanırım çok fazla kaynak olmasından ve de çözümün tek bir yolu olmadıgından. Ne ilerleyebiliyorum ne de vazgecebiliyorum. Sanırım öğrenmeyi öğrenip, dökümantasyon okumayı da kavradığımda bu iş olacak. Teşekkür ederim değerli fikriniz için.

1 Beğeni

Python hatamı bulamıyorum

O kursların ‘uzmanlık seviyesine getiriyoruz’ dedikleri, şu yukarıdaki kodu yazabilir hale getirmektir; mezunlarının yarısından fazlasının da yazamayacağını iddia edebilirim.

Hali hazırda temelleri öğrenmiş görünüyorsun; motive olmak istiyorsan proje üzerinde çalışman lazım. kaplumbağa yarışını yaptığına göre sıra yılan oyununda. (:

Çöpe atacak param çok diyorsan bana da verebilirsin. yarı fiyatına 100 saat goy goy yapabilirim ben de.

1 Beğeni

şu an yılan oyunu yazıyorum ama udemy eğitimle beraber bakmadan yazamam. alıştırma yaptıkça halleceğim inşallah. tesekkür ederim.

Bu neymiş ya? 77 bin tl’ye kurs mu olur? ne yapıyor kurs bitiminde işe girmeyi mi garantiliyor?

Sakın yapmayın hocam. Talep çok fazla diye bu kadar pahalı bir kursa kayıt olunmaz. Çiftlikbank’a da talep çok fazlaydı, insanlar “bu kadar insan aptal olamaz diye düşündük” diyerek girdiler o işlere.
Biraz ingilizce öğrendikten sonra @reo nun da dediği gibi sınırsız kaynağınız olacak. Girin freeCodeCamp youtube kanalına ne ararsanız var. İngilizceniz yoksa bile girin, adam neler yapıyor nasıl yapıyor izleyin. Hiç ama hiç gerek yok bu kadar büyük paralar vermeye.

1 Beğeni

Mesela bu “yapamam” olayı da çok yanlış. Belirli bir seviyeye geldikten sonra yapabilirsiniz. Eğitmenin yazdığı kodun aynısını kendi bilgisayarınızda yazmak size pek bir şey kazandırmaz. Bunu kendiniz araştıra araştıra yapsanız sizin için çok daha iyi ve öğretici olur.

Ben her takip ettiğim video projesinde ufak değişiklikler yapmaya çalışıyorum. mesela kaplumbağa yarışını izlediğim video da (udemy eğitimi) yarışa ilk başlayan kaplumba hep avantajlı oluyordu ben de bunu değiştirmek her yarışçı bir tur ilerledikten sonra kimin ilk başlayacağını random ile tekrar seçiyordum. Yılan oyununda da puan vermeyen ama yılanın boyunu kısaltan farklı renkli yemler koymuştum; hemde time koymuştum bir süre bekleyip yerini değiştiriyordu.
Eğer oop öğrendiysen izlediğin(/daha önce yaptığın) oop kullanılmamış projeleri oop ile yeniden yapmayı deneyebilirsin. Böyle şeyler sıfırdan proje yapmaktan daha kolay oluyor. Ve bence yapamam dediğin projeyi de yapabilir hale gelmeni sağlıyor.

Ayrıca benzer bir konuda da görüş belirtmiştim.
onu da ekleyeyim: istanbul-kurs-onerisi

1 Beğeni

Lütfen gitmeyin.

Ben BilgeAdam’dan bir Frontend kursu aldım ve genel kanım çok kötü bir kurum olduğu şeklinde. Birkaç fiyasko sıralayayım:

  • Eğitimin ortasında kursu kapatıp, kuşbakışı 38 km, trafik vs 1 saat olan başka bir şubeye bizi naklettiler ve programa yeniden başlamamızı istediler. Programa kaldığı yerden başlamak isteyenleri de online eğitime yönlendirdiler. Yani yüzyüze eğitim oldu size udemy tarzı bir eğitim, TL’nin daha değerli olduğu zamanda binlerce lira dökmek pek akıllıca değil.
  • Kursa gelen öğrencileri oldukça yanlış yönlendiriyorlar ve çalışanlardan oluk oluk cehalet akıyor. Mesela Java eğitimine gelen bir genci “Önce C# öğrenmen gerekir, sonra Java öğrenebilirsin” diye ekstra bir eğitim aldırdılar. Bu kişi benim Frontend kursunda dostumdu.
  • Tabii hocalar fena değil, ancak hocalar kendi mesleğinde iyi olsa da eğitim alanında basit bir eğitim alıp geçtiğini de görmezden gelmeyin. Benim hocam iyiydi, fakat bazısı gerçekten kötü olabiliyor.
  • Öğrenci - kurs ilişkisi en başından beri sakat bir mantığın üzerine kuruluyor. Kaydolurken size uzattıkları sözleşme, Karlofça antlaşması gibi kursa karşı bütün haklarınızı sorgusuz sualsiz kursa vermenizin sözleşmesi. Hukuk mezunu bir arkadaşım, sırf sözleşmeden kaydolmayı reddetti. Sonra, parayla işinizi halledince sonra kurs içinde her konuda haylaz düz lisesi öğrencisi gibi muamele görüyorsunuz. “O kadar para verdik bari şuradan bir çay isteyelim” diyince bir tersleniyorsunuz, aklınız hayaliniz durur. :slight_smile:
  • Parasını hak etmiyor. Size ne bir materyal veriliyor ne de başka bir şey. Hoca, hiçbir slayt vs hazırlamadan derse geliyor ve derste kod yazarak ayak üstü anlatıyor. Birebir iletişime geçmek güzel bir şey ama, online kurs veriyorlar zaten.
2 Beğeni

Kendi kendime Python ile uğraşırken disiplin ve istikrar, bir de doğrudan internetteki ücretsiz içeriklerde hocaya bir şey soramadığım için bende kursa yazıldım fakat ben 2 ay önce 150 saatlik python, django ve temel front end üzerine 10-11 bin TL gibi bir fiyata yazıldığım için disiplin adına her ne kadar saati yüksek bile olsa bir kursta 3-5 ay içerisinde edinebilecek bilgi sınıf içerisinde temel düzeyde olacağı için çok görmedim lakin 70-80 bin TL inanılmaz bir ücret ve ne yazık ki sınıf - çoğunluk ortamında kısıtlı sürelerde ilerleyiş, yazılımla ilk tanışma gibi şeylerle verimin - öğrenme, pratik hızının yüksek olmadığı gerçekliğinde bu yüksek tutar karşılığında beklentinizde aynı oranda yüksek değilse bir sorun yaşamazsınız.

İstanbuldaysanız butik, alanında iyi hocalara sahip çok daha uygun fiyatlı kurslar eminim vardır. Bir de kurs araştırken kurs ismi yerine dersleriniz girecek hocaları araştırırsanız daha iyi olur. Size eğitim verecek olan hoca alanında kaç yıldır ne kadar deneyimli, anlatımı ve tavrı ne kadar sizi teşvik edecek, motivasyon ve hevesinizi - disiplininizi arttıracak önemli olan şeyler kursun, kurumun kendisinden çok hocaya bağlı şeyler.