Arkadaşlar ben kendi çapımda bir uygulama yaptım. İstediğim tam olarak şu:
Mesela ben bu uygulamayı herhangi bir bilgisyara kurduğum zaman otomatik olarak bilgisayar kapanıp açıldığında kendini aktif etmesi. Bunun için bir kod var mı, veya kurulum uygulamaları ile halledilebilir mi merak ettim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Ben Windows bir sistem olduğunu varsayarak cevap vereyim.
Bunun için bir servis oluşturup kaydedilebilir ancak Windows Görev Zamanlayıcıyla bunu basitçe yapabilirsiniz, ki bu da servisin çok çok basit bir hali diyebiliriz herhalde.
Konuyla alakası yok belki ama kısa zaman önce kullanmıştım diye paylaşıyorum. Paylaştığım postta, kullanıcı girişi yapılmadan da uygulamanın başlatılması anlatılmış.
Ben uygulamamı dağıtacağım, kullanıcı her açılışta görsün diyorsanız ilgili işletim sisteminin API kaynaklarını incelemeniz lazım. Win32 API gibi.
Windows 'ta arama kısmına msconfig yazıp açıp başlangıçta çalışan uygulamalara eklenenez mı?
Pardus’ta ayarlar kısmında Oturum ve Başlangıç var. Orada başlangıçta çalıştırılacak dosyaları belirtebiliriz. Ben o kısma başlangıçta çalışmasını istediğim bir bash script yazdım, oturum açtığımda çalışıyor. Debian/Ubuntu da da benzer şekilde yapılır muhtemelen.
Windows olarak varsayıyorum.
Regeditte şu yola anahtar oluşturman lazım
Yol: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run → Eğer bu yola oluşturursan tüm kullnıcılar için geçerlidir.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run → Eğer bu yola oluşturursan geçerli kullanıcı için oluşturursun.
Bu yollardan birine bir dize anahtarı oluşturup değer adına uygulama adını değer verisine uygulamanın pathini girmen gerekiyor.
Bunu scripte dökersen halledersin.