Bilgisayar mühendisliğinde üniversite mi daha önemli yoksa direkt sektör ve kurslara mı abanmak lazım?

Üni mi kurs mu? Kalaylı mı yoksa eğitimli mi
selamlar herkese, bilgisayar mühendisliği okuyorum ama kafa biraz karışık. okulda dünya kadar teori görüyoruz, eyvallah mühendislik vizyonu falan filan ama piyasaya bakıyorum millet nextjs docker kubernetes uçuruyor. biz hâlâ kâğıtta algoritma çözüyoruz şaka gibi.

bazen diyorum bırak okulu direkt sektörel toollara gömül, bazen de temel sağlam olmazsa ileride patlarız diyorum. piyasada çalışan abiler ne der bu duruma? bu okul-sektör dengesini nasıl kuracağız? üni gerçekten o vizyonu veriyor mu yoksa kendimizi mi kandırıyoruz? mezun olunca piyasada tokatlanmamak için ne yapmak lazım? Kurs fikri de olur kaliteli varsa fikir veren olursa çok makbule geçer.

kesinlikle okul ile yetinme yoksa kaybeden olursun. okul ile eş zamanlı kursları ilerlet ilerlemek istediğin sektörde. bunlarla ilgili bol bol proje yap. yapay zeka trendlerini iyi takip etmeni öneririm basabildiğin kadar website/uygulama bas en azından cv’de durur.

1 Beğeni

Okul da önemli sektör tecrübesi de. Bizim sektörde en akıllılar bu ikisini birlikte yürütür.

2 Beğeni