Bilgisayardan Genel Ağa Veri Paylaşma

Selamün aleyküm, yaptığım basit bir websitesini ağda açıp ve uzaktan erişmek istiyorum. İşletim sistemi olarak Pardus/Debian kullanıyorum. Ne yaptıysam başaramadım. Apache2 ismindeki yazılımı da kullandım maalesef öylede başarılı olamadım. Yardımınızı rica ediyorum. Linux için önereceğiniz bir kaynak var mı?

Modem tarafında da port yönlendirme yapmaya çalıştım başarılı oldu mu bilmiyorum. Daha doğrusu işletim sisteminin güvenlik duvarına mı takılıyor yoksa modemden port açma işlemini mi başarılı yapamıyorum onu tam anlamıyla çözemedim. Bunu nasıl anlayabilirim?

Yardımcı olursanız çok minnettar kalırım, teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.

Genel agdan kastiniz internet mi? Ag haritaniz/baglantilariniz neye benziyor? Nasil bir modemden bahsediyorsunuz? Internete nasil baglaniyorsunuz, servis saglayiciniz var mi/kim?

Modemin yerel agdan cikisiniz oldugunu ve ISP’ye baglanan bir kablo/ADSL modem oldugunu varsayarsak oncelikle kendisinin internete acik, NAT (CGNAT) arkasinda olmamasi lazim.

Modem: Biri Pirelli A226g
Genel IP adresini sorgulayınca adres şuraya çıkıyor; {ipAdresi}.static.ttnet.com.tr

Evet, forum.yazbel.com nasıl bir sunucuya bağlıysa bende o sunucuyu kurmak istiyorum.

Modemin ISP’den aldigi (WAN) IP adresi nedir? 100.64.0.0/10 blogundaysa CGNAT arkasindadir; cikmak icin ISP’nizle konusmaniz lazim. Genelde “sabit IP” gibi bir hizmet altinda satiliyor.

https://ip-adresim.net/ bu adresteki ip adresinnden mi bahsediyorsunuz? Nasıl bakabilirim o dediğinize

Hayir, o disaridan gozuken IP adresi. Modemin WAN IP adresinden farklidir, CGNAT varsa.

Modem ayarlarina bakmaniz lazim. Ttnet’e de sorabilirsiniz.

Modemde WAN PPPoE’ye girince orada Varsayılan ağ geçiti ve DNS sunucu diye iki farklı isimde dört farklı ip adresi var. Bunlar mı acaba? İkisi de normal ip adresi gibi.

10...*
10...

195...*
195...*

Bilmiyorum, bahsettiginiz ekranin goruntusu modemin kilavuzunda yok.

(CG)NAT arkasindasiniz gibi duruyor ama.

Bana da öyle geldi abi, bunu test etmenin başka bir yolu yok mu acaba. Hamachi gibi bir yazılım ile herhangi bir oyunda sunucu açarak denesem bu işlem onu anlamamıza yarar mı? Ya da Hamachi gibi bişey ile website yayınlayabilir miyim? Linux kullanıyorum, Apache2 yüklü.

  • ISP’ye sormak
  • Modem ayarlarini gostererek burasi gibi bir yere sormak
  • Modeme SSH yapip ayarlarina bakmak
  • Port forward edip disaridan erisilip erisilmedigini kontrol etmek
  • Bunu anlayan ozel bir alet vardir kesin, onu kullanmak

Hamachi VPN; ayri ve bagimsiz bir ag kuruyor.

Sadece kendi VPN’inizdekilere, evet.

NAT arkasindan sunum hizmetleri icin tunel acan bir alet vardi, burada da ismi gecti 1-2 kere. Onu sorabilirsiniz.


Dogrudan statik IP hizmeti de alabilirsiniz. Zaten oteki turlu NAT arkasinda olmasaniz bile IP’niz degisecek, ve degistikce DNS kayitlarinizi update etmeniz gerekecek.

1 Beğeni

Çok sıkıntılı, şu havuz olayı da çok saçma. Ekstradan para harcamaya değecek bir şey olsa neyse. Ama değecek bişey de değil.

Dunyada yeterli IPv4 adresi olmadigi icin zorunluluk malesef. Sabit IP de kazandirdiklarina karsilik cok ucuz kalan bir hizmet olabiliyor, yerine gore.

Doğru da bizim gibi meraklılar için pahalı geliyor. Ticari amaç ile kullanacak kişilere elbette dokunmaz bu durum.