İyi Günler değerli forum üyeleri. Şimdiden teşekkür ederim. Şöyle bir şey yapmak istiyorum Chat Gtpye derdimi tam anlamadım. Rica edersem yardımcı olurmusunuz?
Aşağıda gördüğünüz birinci resimde görmüş olduğunuz Name sütunundakı Ülke adları ile eşleşen karşısındakı Shortcode sütunundakı verileri Pythonla Pandasla vs. diğer Excel dosyasındakı Ülke adları ile aynı olanların karşısına dakı hücrelere eklemek istiyorum. Resimde ne demek istediğimi tam anlatabilmişimdir umarım.
Tek bir dosyada topladım iki ayrı dosya olarak düşünün.
Diğer dosyada ülke adlarının sıralaması aynı değil o yüzden kopyala yapıştır yapamıyorum.
Bu kopyalamayı 1 kez yapacaksan.
Eğer sıralamayı bozabiliyorsan excel de sağ tıkladığında sort diye bir seçenek var onunla her iki listeyi de aynı sıraya getirip kopyala yapıştır yapabilirsin.
Eğer sıralamayı bozmayacaksan sort kullanmadan önce her ikisinin başına da bir sütuna 1,2,3 şeklinde bir sütun ekleyip daha sonra bu sütunu kullanarak eski hallerine getirebilirsin. Sort fonksiyonunu kurcalarsan ne dediğimi daha iyi anlayabilirsin.
İkisini hazır tek bir dosyaya almışken geçici olana vlookup fonksiyonu ile veri taşıyabilirsin. daha sonra kendi yerine götürürürken special paste - values kullanarak taşımalısın. Sanırım ben olsam bunu yapardım.