Covidden dolayı okullarda yüz yüze sınavlar yapılmıyor, kız arkadaşım endüstri mühendisliği okuyor ödev olarak matlab dersi veren hoca x basamaklı bir sayının rakamlarını toplama programı yazmalarını söyledi ve işin içinden cıkamıyoruz cok komplike bir dizin olmayacaksa zahmet vermek istemem yardımcı olabilir misiniz acaba?
Eğer soruyu doğru anladıysam şöyle aklıma gelen kısa bir yöntemle çözdüm.
number = input("Sayı: ")
output = 0
for char in number:
output += int(char)
print(output)
soru için şöyle daha kolay açıklamak adına bir örnek vereyim
2015506003 sayısının 2+0+1+5+5… gibi kendi içinde toplayıp sonuca ulaşmak.
cevap için teşekküler bu çözümü söyledim ama matlabda galiba char ve output komutu yokmuş daha basit bir çözüme ihtiyaç var galiba
Kategori olarak Python seçmişsiniz zaten ondan öyle cevap verdim. Ayrıca onlar değişkenler
Baştaki 20’yi de alıyoruz, değil mi?
Bu matlab değil, python. Aslında ufak bir yazılım ve İngilizce bilgisi ile okunabilecek bir pseudocode’a benziyor. Matlab ve programlama bilginiz ne seviyede?
Yapmanız gereken girdinin her karakterini sırayla tam sayıya dönüştürüp başta 0 değeri verilmiş bir değişkene eklemek.
tekrar teşekkür ederim bazı konularda hatta çoğu konuda eksikliğimi bağışlayın kategoriye algoritma ekledim bu arada
evet tüm rakamlar dahil orada dikkatsizlik etmişim
Merak etmeyin kimse sizi bu durumdan dolayı yadırgamaz. Zaten ileride isterseniz bu konuları öğrenebilirsiniz.
Algoritmayı da etiketlere eklemişsiniz, kategoriye değil
Merhaba,
Uzun süredir matlab kullanmadım o yüzden birçok fonksiyonu unutmuşum. Hazır fonksiyon kullanmadan şöyle bir kod yazdım. Bir kaç deneme yaptım çalışıyor. Daha iyi çözümler olabilir ama fikir vermesi açısından sizinle paylaşıyorum.
Sağlıklı günler.
Çok teşekkür ederim cevabınız için emeklerinize sağlık bu çalıştı gerçekten minnettarım ikinci olarak takıldığımız bir soru daha var bir çıkış yolu bulamadık uygun bir vakitte göz atabilir misiniz acaba soru şu
python3 ile mesela:
print(sum(list(map(int,list(“120345”)))))
İki list
'e de gerek yok.
Merhaba bir sorum var da yardımcı olabilir misiniz lütfen
Sorun, yardimci olmaya calisayim.
print(sum([int(i) for i in input("=")]))