Blender ile animasyon

Selamlar blender ile animasyon yapabilmek için bilgisayar olarak MacBook Air m3 çip yeterli mi yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum

Merhaba,
Animasyon konusunu detaylandırmalısınız, mesajınız bu haliyle detaya muhtaç. Animasyon ve render konusu çalışmayı planladığınız sahnelerin ve modellerin ne kadar karmaşık olduğuna bağlı olacaktır.
temel düzeyde animasyon ve foto gerçekçi olmayan çalışmalar için bahsettiğiniz özellikler fazla :slight_smile:
Bir kaç kaynaktan bulduğum sistem gereksinimlerini aşağıda paylaşıyorum. Umarım faydalı olur.

Bu, Apple M3 çiplerini Blender ile kullanmanın hızlı bir karşılaştırmasıdır. Apple M3, Blender’da 3D oluşturmak için temel gereksinimleri karşılıyor; bu çipi temel 3D sahneler oluşturmak için kullanabiliriz. Karmaşık bir 3D sahne oluşturacaksanız ve Blender’da yüksek işleme hızına ihtiyacınız varsa Apple M3 en iyi seçiminiz olmayabilir. Inter Core i9, CPU için daha iyi bir seçim olmalı ve NVIDIA GeForce RTX serisi, GPU için daha iyi bir seçim olmalıdır.

Kaynak: Blender Benchmark for Apple M3

Bu kaynaktaki kullanıcılar da pek tavsiye etmiyor, inceleyebilirsin.

Blender’ı Mac’te de kullanıyorum ve çalışıyor, ancak ana İş İstasyonum çoğu Mac tabanlı sistemden daha iyi performans gösteren daha eski bir RTX 3080ti’ye sahip bir bilgisayar. Uygun fiyatlı bir M3’ün bunu değiştireceğini düşünmüyorum.

Blender birinci öncelikse, genel olarak M3 macbook/macbook satın almazdım. Bu yeni cihazların (M3) önceki nesle göre bazı dezavantajları da var.

Asıl mesele render almak. Mac’ler ve Dizüstü Bilgisayarlar genel olarak güçlü ekran kartlarıyla tasarlanmadığından görüntü oluşturma sorunları yaşanır. Ayrıca, blender’ın yalnızca Mac için mevcut olmayan nvidia grafik işlemcilerini kullanarak işlemek üzere tamamen optimize edilmesi sorunu da var. Sorunsuz olan tek dizüstü bilgisayarlar, üst düzey oyun dizüstü bilgisayarları olacak (nvidia rtx grafikli)

Kaynak: https://www.reddit.com/r/blender/comments/17lfb1f/what_are_you_thoughts_about_the_new_m3_macbooks/?rdt=34593

Minimum Recommended
OS macOS 11.2 (Big Sur) macOS 14 (Sonoma)
CPU Apple Silicon or Intel Apple Silicon
RAM 8 GB 32 GB
GPU GPU with Metal 2.2 (see below)

AMD, Apple Silicon, or Intel (Skylake and newer).
Kaynak: Requirements — blender.org

Minimum Gereksinimler

İşletim Sistemi: Windows 8.1 veya üzeri, macOS 10.13 veya üzeri, Linux.
İşlemci: SSE2 desteğine sahip 64-bit çift çekirdekli CPU.
Bellek: 8 GB RAM.
Ekran Kartı: 1 GB RAM’li Direct3D 11 uyumlu GPU (NVIDIA GeForce 700 serisi veya AMD Radeon HD 7000 serisi).
Ekran: 1280x768 piksel.

Blender deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız, şu önerilen özellikleri göz önünde bulundurun:

İşletim Sistemi: Windows 10 veya üzeri, macOS Monterey veya üzeri, Linux.
İşlemci: Dört çekirdekli CPU.
Bellek: 16 GB RAM.
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon RX 580 4 GB RAM.
Ekran: 1920x1080 veya daha yüksek çözünürlük.

Gerçekten sınırları zorlamak istiyorsanız, Blender’ı ciddi projeler için kullanmayı planlıyorsanız (serbest çalışma veya kısa film gibi büyük bir şey olabilir), şunları isteyebilirsiniz:

İşletim Sistemi: Windows, macOS veya Linux’un son sürümleri.
İşlemci: 8 çekirdekli işlemci.
Bellek: 32 GB RAM.
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3070 veya AMD RX 6700 XT.
Ekran: 4K çözünürlük.

Kaynak: What Are the Blender System Requirements You Need in 2024?

Çok teşekkür ederim ev arkadaşım animasyon ile kısa filimler yapmayı hedefliyor ve kendini bu konuda geliştirmek istiyor. Bilgisayar almak gibi bir düşüncesi var hedefleri bazında bir bilgisayar alması mantıklı olur diye düşündük. Tekrardan çok teşekkür ederim önerebileceğiniz bir bilgisayar var mı diye sorsam cevap verebiliyor musunuz?

Merhaba,
Rica ederim.
Direkt şu bilgisayarı alın diyemem ama aşağıdaki bağlantıyı incelerseniz, fiyat aralığına göre hangi donanımları tercih edebileceğinize dair bilgi paylaşılmış.

MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR DONANIMLARI:

LAPTOP TERCİHLERİ

Çok teşekkür ederim ama bilgisayarlar hakkında çok fikrim olmadığını söylesem :frowning: bana göre en son çıkan en iyisidir 50kya kadar bir cihaz alabiliriz öneri yaparsanız gerçekten çok mutlu olurum. Srumluluğu bana ait :)))

masaüstü bilgisayar mı istiyorsunuz? laptop mu?