Borç Takip Programı

iyi ama en son mesajında c gibi makine dillerine geçebilirsin dedin

kariyer yapacaksa…

ha tamam
bu arada benden sana tavsiye @cos90 eğer sırf bir program yapmak istiyorsan ve bunun için yazılım yapmaya başlamışsan hiç başlama derim

yine bu da yazıyor

bunu da söylemiştim

@hackaxx, @eXcalibur

Bu adamın kariyer yapmak gibi bir hedefi yok. Adam zaten işini eline almış. Sadece bu işi yaparken kullandığı yazılımları tasarlamak istiyor. Bugün borç takip ile başlar yarın kendi web sitesini yapar sonra işletmesi için bir app yapar diye gidecek bir yol bu ve bu adam hiç programlama bilmiyor. Yani kendi bilginize göre değil @cos90 ın bilgisine göre cevaplayın soruyu.

4 Beğeni

öyle yapıyoruz zaten ben de anladım adamın amacını arkadaş işletmesi için yazılım yapmak istiyor ve bu nedenle de biz ona hangi programlama dilini öğrenmesinin daha iyi olacağını söylüyoruz

1 Beğeni

@Samet195 @hackaxx @eXcalibur @hasser arkadşlar biraz geç gördüm kusura bakmayın. sadece geceleri buraya bakabiliyorum.
öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. tartışmanız için bir neden yok. sanırım bu platform da fikir alışverişi için var. aslında bakarsanız inşaat mühendisiyim. kendi alanımda çalışmıyorum. kendi işletmemiz var. daha çok borçlu satış olduğu için borçların takibi olsun vadeli satış yapıldığında vadeyi hatırlatma olsun hangi cariye hangi mal hangi tarihte verilmiş o cari ne zaman ne kadar ödeme yapmış tüm bunların yapıldığı bir programdan bahsediyorum. hali hazırda bir program var zaten elimde. geçen sene 1500 lira gibi bi ücrete almıştım. ancak paket program olduğu için gereksiz buton yığını ve programın bazı eksiklikleri de var.
btk akademide python dersi alıyorum. okulda da almıştık ancak dersi geçmek için bakıyorduk. şuan öğreniyorum. ancak istediğim programı pythonla yapamayacaksam niye öğreniyorum diye düşünüp fikrinizi almak istedim. yapabilir miyim pythonla?
hali hazırda elimde olan program açılırken köşede sql server yazıyor. sadece sql ile mi yapılmıştır?
programlama bilgim neredeyse yok diyebiliriz. herkes kadar benim de merakım var ancak bir yol haritası olmadığından nasıl yaparım bilmiyorum. yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın. son bi şey söyleyeyim. bionluk sitesinden bugün bu program için 20bin lira istedi bi arkadaş. siz 10 lira diyorsunuz. nasıl oluyor?

O zamam, önce hazır programlarla(SQLite Studio, GNU Cash, Money Manager EX, vb.) işinizi görün; hem o sırada az çok mantığını kavramış olursunuz.


Elbette yapılabilir, ama programlama bilgilerinizi geliştirene kadar, bu işi deneyimli programcılara bırakmanızı tavsiye ederim. :slight_smile:


Bakmayız bakmasına da keşke paragraflara bölseydiniz.

1 Beğeni

bu söylediğim programın aciliyeti yok. dediğiniz yollardan kendim yavaş yavaş bi şeyler kapmaya çalışacağım. ama bundan bağımsız ufak bi programa ihtiyacım var. 2 hafta içinde bulmam lazım. şuan excelle hallediyorum ama yoruyor. siz yapabilir misiniz?

Maalesef, :confused: şu an geliştirmem gereken başka bir projem var.

Bunun için GitHub’a ve ya SourceForge’a bakabilirsiniz.

Beklettiysem kusura bakmayın. İyi günler.

1 Beğeni

Sorun yok teşekkürler

1 Beğeni

hımm aslında borç takip programı iyi bir proje fikri galiba ben bu projeyi yapacağım. ama lütfen beni beklemeyin benimki biraz uzun sürecektir.

bence de güzel fikir. siz yapın ben satayım. müşterisi çok.

beni beklemeyin derim.ayrıca niye müşterisi çok olsun ki

1 Beğeni

oradaki adamlar bunu kar amaçlı yapıyor tanıdığım sırf kendini geliştirmek için yapanlarda var

Borc takibi yapan bir masaustu uygulamasinin en can alici kismi ve ozelliklerinin tamamini tanimlayan kismi kullanici arayuzu. Her ne sekilde yapacaksan –hatta baskasina yaptiracaksan bile– arayuzunu tasarlayarak baslaman lazim. Bu tasarim “GUI mock-up” veya “GUI wireframe” arattiginda cikacak orneklerden biri olabilir, kagit ustunde cizim olabilir, ekran gecisleri disinda hic bir kismi yazilmamis “calisan” bir program da olabilir.

Programi kendin yazacaksan bu sonuncusuna odaklanman lazim. Her gorsel elemani yerlesmis, "Odemeler"e tiklandiginda “Odemeler” tab’ina giden, “odeme yap” butonuna bastiginda “odeme yapiliyor” yazan, “kaydet” butonuna bastiginda “kaydediliyor” yazan bir programin icini herhangi bir programci doldurabilir. Hatta python dilinde olursa bu forumdaki insanlarin dolduracagini dusunuyorum.

O zaman sorun calisir gibi yapan bir kullanici arayuzu olusturmak. Tag’lerinden Qt’yi arastirdigini goruyorum. Onun gorsel tasarim aletleriyle bir takim ekranlar cikartabiliyor musun? Bunlari bizim de kendi makinemizde calistirabildigimiz koda donusturebiliyor musun?

qtyi araştırdım ama daha oraya gelemedim. btk akademide sadık turanın python serisini izliyorum. ileri derslerde anlattığını gördüm. ancak pythonla böyle bi program yapılmıyorsa daha doğrusu masaüstü uygulama yapılmıyorsa yol yakınken döneyim diye düşünüyorum.

kullandığım programın sql kullandığını düşünüyorum. ancak sadece sql ile masaüstü programı yapılabilir mi?

arayüz için aklımda bi tasarım var. hangi tuşa basınca nasıl bi ekran çıkacak onun hepsini kafamda kurdu. sorun yapımında hangi program -programlar kullanılyor. kimse net bi şey söylemedi. al pythonı öğren Qtile bunu yapabilirsin diyen olmadı. nası yapılıyor bu programlar uygulamalar anlamadım gitti

Yapilir.

Hayir, SQL bir veritabani sorgulama dili.

Kafada kurulan modelin gereken tamamlanmislikta olmamasi yazilim gelistirmede karsimiza cok cikan bir problem. Tamamlanmis programa ne kadar yaklasilirsa o kadar emin olunur. O yuzden siradaki adim isi yapar gibi yapan bir programa donusturmek.

Hazir programi hangi teknolojiler ile gelistirmisler?

Python ve Qt ile basla.

geç döndüm kusura bakma. cevapların için teşekkür ederim. iş için biriyle konuştum. ancak bunu hobi olarak öğrenmeye çalışacağım. tekrar teşekkür ederim