PEP-8. Kural oldugu icin de degil, metotlarin self argumanina this de diyebilirim, kural da yok hatta self olacak diye, ama gelenek iste. Fonksiyonlar lowercase, classlar buyuk harfle baslatiliyor.
Hayir. SQL bambaska bir dil. Sqlite’in kaynak kodlarina bakin. Maalesef database framework yazmak kolay degil.
İsimlendirmede belli bir kuralın takip edipmesinin sebebi kodun okunaklılığını arttırmak. İsimlendirme şekli, kodu okuyan kişiye o değişkenin ne olduğu ile alakalı bilgi veriyor.
Örneğin Python’da değişmemesi gereken global değerler tamamen büyük harfle yazılıyor.
Sınıflar CamelCase şeklinde; metodlar, değişkenler, fonksiyonlar ve modüller de snake_case şeklinde isimlendiriliyor. Siz hem modülleri, hem sınıfları hem de metodları aynı isimlendirmişsiniz ve bu kafamızı karıştırıyor. Anlaşılan Github’ın da kafasını karıştırmışsınız ki hepsini sınıfmış gibi renklendirmiş.
Çoğu şeyi aynı, mesela sizin yaptığınız gibi CamelCase şeklinde isimlendirirsek şöyle problemler ile karşılaşıyoruz:
A.B şeklinde bir kodda A bir sınıf ve B bir sınıf niteliği mi, yoksa A bir modül ve B bir sınıf mı?
A.B() şeklinde bir kodda A bir sınıf ve B bir metod mu, A bir değişken ve B bir metod mu, yoksa A bir modül ve B bir sınıf mı?
merhaba bence de bu dilmidir nedir bilmiyorum ama bu şeyin kullanımı hakkında bir kaç bilgi veren bir şeyler yazmanız lazım bencede web sitesi açmak masraflı bir şey alan adı bile 8 dolar gibi bir şeymiş. neyse bence kullanımını anlatan bir kaç html dosyası açın sonra o html dosyalarını githuba yükleyin. ve böylece yazılımınızın kullanımını anlatabilirsiniz
Yani, şu an projenin ~%5’i falan yazıldı; pek karmaşık değil; zaten Test.py dosyasını biraz incelerseniz az çok anlarsınız. Ama madem öyle diyorsunuz; README.md'ye bir ekleme yaparım.
Neyse, siz onu bunu bırakın da; veritabanının yapısı hakkında, select metodunun kodlanışı hakkında bir fikir verin.
tamam ama ben veritabanı programlamayı da tam olarak bilmiyorum zaten bu nedenle anlamadım ama neyse. gencay sen zaten zekisin bir de benim gibiler öğrenecek bunu