Bosluk birakma sorunum

Selam. Pythonu yeni ogrenmeye basladim ve sitenin egitim kitabini kullaniyorum.
burda kafami karistiran sey kodun okunakli olmasi icin bosluk olustururken tab kullandigimda oraya bosluk atmak yerine potansiyel kodlari yapistirmasi. ne kadar bosluk birakmam gerek ve space ile yapincada ikinci uzun oluyor diye geri donup duzeltmem gerekiyor. sanirim birseyi kaciriyorum wut

Hangi IDE?

Idle python uzerinde varsayilan gelen.

Şöyle söyleyeyim eğer bir yanlışım yoksa her ide tab tuşunu farklı kullanabiliyor ancak genelde olanaklı kodlar yazılıyor. Ben pycharm ide kullanıyorum ve aynı şekilde belki kısa bir yolu vardır ama elle yazmanız gerekebilir maalesef. Ayrıca bu kodunuzda illaki bu kadar düzenli yazmak zorunda değilsiniz elbette görsel açıdan daha düzgün duruyor ama ben öğrenirken düzene pek önem vermemiştim-ki hala öğreniyorum ama artık küçük de olsa program yazdığım için düzenli yazıyorum sadece öğrenirken bu kadar düzgün yazmayabilirsiniz isterseniz ama dediğim gibi yanlışım yoksa tab tuşu sadece satır başında iken(ileride göreceğiniz konularda if elif else komutları gelecek orada daha çok işe yarıyor)satır ilerlemesi yapıyor