Bu kadar dil varken neden python?

(Hangi başlık altında açacağımı bilemedim.Doğrusu ne ise düzeltebilirim)

Ben şu anda aslında her dille ilgilenmeye çalışan biriyim her ne kadar hatalı olsada hiçbirinde de başarılı olamadım zaten o yüzden tek tek gitmeye karar verdim en uzun zaman geçirdiim ve yazılıma adım attığım dil olduğu için pythonu bitireceğim önce. Biliyorsunuz birçok kişi python dilini diğer dillerden üstün görüyor her ne kadar kendim daha önce araştırmamış olsamda duyduğuma göre bill gates bile python hakkında her yazılıma başlayanın kesinlikle bilmesi gerektiği bir dil demiş. Hatta girdiğim bir grupta java öğrenmeye başladığım için salak yerine kondum(?) python pek ala yeterliymiş onlara göre. Ancak bilmiyorum ben mi çok dikkatsizim ama o kadarda fazla python ile yazılmış bir program göremiyorum elbette ünlü yapımlar var mesela gimp gibi ama ben mi dikkatsizim bu konularda ayrıca python cidden her
yazılımcının bilmesi gereken bir dilmi?

Herhangi bir dil öğrenebilirsiniz ama ilk önce 1 tanesini öğrenmelisiniz.

Python başlangıçta öğrenmesi kolay olarak tasarlanmış bir dil. Yeni başlayan biri için etrafta şimdilik boşverin denecek kod yok. Yazdığınız her ifadenin bir anlamı var. Siz işleri büyüttüğünüzde diğer bütün diller ile eşit özellikleri barındırıyor. Bu yüzden bilgisayar mühendisi olmayan ama kod yazmak zorunda olan insanların tercihi haline geliyor.

Büyük nir program yazılmama sebeni ise yavaş olması. C veya C++ gibi dillerin yanında çok yavaş kalıyor. Daha çok hızın önemsiz olduğu işler için tercih ediliyor.

Her yazılımcı tarafından bilinmeli mi?

Katılmıyorum. Bazı spesifik işler(Yapay zeka, bazı programlardaki scriptler) dışında python kullanmadan hayatınıza devam edebilirsiniz.

Sizi salak yerine koyan gruptan da uzak durmanızı öneriyorum. Kendi cehaletlerinin farkında değiller.

2 Beğeni

Basit bir dil. Proje oluşturmak çok kolay. Yeni başlayanlar için ideal.


Bence Python şu nedenlerden dolayı tercih edilir :

  • Basit.

  • Proje oluşturmak çok kolay.

  • Yorumlanıyor ve uzun derleme sürelerinden kurtuluyoruz.

  • Topluluk tarafından geliştirilmekte.

  • Birçok alanda modülü var ve çoğu projeyi bazen verimsiz de olsa yapabiliyorsunuz.

  • Popüler işletim sistemleri ile uyumlu.

  • Kod masrafı çok olmuyor (gerçi bu biraz yazılımcı ile de ilgili ama C++ projelerinde değişiklikleri uygulamam Python’a göre daha uzun sürüyor ve zorluyor.)

  • Yapay zeka şüphesiz GELECEĞİN İLK TRİLYONERİ dediğimiz insanın bu parayı kazanma nedeni olacak. Python kendini bu alanda çokça gösteriyor.


Barış Özcan’ı takip etmenizi ve videolarını en eskiden en yeniye doğru eksiksiz ve sindirerek izlemenizi, izlerken de anlamanızı istiyorum. Bir videosunda “Tek işe odaklanmak ile o işi başka şeyler yaparak nasıl ilerletiriz?” konusunu ele almıştı. O videoyu bulur ve izlerseniz beni anlarsınız :slight_smile:

Koşmak için yürümelisiniz. Yürümek için emeklemeli, emeklemek için de bir yerden başlamak zorundasınız.

Python ile C karşılaştırması yapsalar (bu saçma sapan bir karşılaştırma olur çünkü dillerin ortak alanları çok değil.) C’yi seçerim. Ama, Python iyi ki var ve maalesef her programlama dili her işi tam anlamıyla, en iyi şekilde karşılayamaz. Bu yüzden zibilyon tane dil var.

Özelden linkini atmanı istiyorum (umarım Telegram gibi telefon numarası gerektiren platformlardan biri değildir). Seni cahil yerini koyanlara, Ece Üner’in Haysiyet kitabında yazanlarından bir alıntı yapmak istiyorum :

Kopernik, dünyayla beraber insanın da evrenin merkezinde olmadığını ispatladı.
Darwin, “Hepimiz maymundan geliyoruz.” diyerek insanı daha da aşağıladı.
Freud, bırakın dünyaya hakim olmayı, bilinçaltı dolayısıyla insanın daha bedenine hakim olamadığını söyledi.
Büyük İskender, dünyaya sığmadı ama sonunda iki metrelik alana sığdı.

Bütün bunlara rağmen hala kendimizi mesele ediyor, bilirkişi ilan edebiliyorsak ben de bize o bilindik sözle seslenirim o vakit:

CAHİL OLMAK NE GÜZEL ŞEY, HER ŞEYİ BİLİYORUZ!

Yoluna devam et, durmak yok.


Forum moderatörü dildeolupbiten’in açtığı konularda hareketli Zodiac vardı, sen de yapmayı denesene!


Eski ile yeni aynı şey değil, biliyorum ama eskiden Python olmadan ilk 3B (3 boyutlu) oyunlar yapılabilmeye başlandı. Python olmadan sistemler kodlandı, Apollo 11 Python ile kodlanmadı!

Ama artık eski dönemde değiliz. Olmasa da olur, ama olsa iyi olur dediğimiz şeylerden.

3 Beğeni

Python cok daha basit bir dil diğerlerine göre. Ancak bu programlamadaki amacınıza bağlı.
Programlama dilleri arasında, yeni başlayanlar açısından anlaşılır olmak daha önemli.

İleri seviyede programcılar için, daha çok performans değerlendirmesi ile bakılır dile. Bu konuda ise daha özet konuşmak gerekirse, aslen özünde adreslenen değişkenler, komutlar ve programların minimum düzeyde yer kaplaması için, proramlama dilinizin sağladığı imkanlara bakılır. Bu konuda ise, zannımca C ve türevleri ile başa çıkabilecek bir dil yok. Kaldı ki, pythonun bu kısımları ile ilgili kodlar da C ile yazıldı. Gerçi bu, bundan daha iyi performans sağlanamayacak bir dil bir daha hiç olmayacağı anlamına gelmiyor.

Yine de, meramınıza göre, daha kolay açıklanabilir ve anlaşılır olması açısından yaklaşmanız, başlangıç için en iyisi.

1 Beğeni

Bu olayın sonunda o grupta daha fazla durmadım zaten ondan dolayı maalesefki link elimde yok

O videoyu izledim zaten bende ona tamamen katılıyorum kesinlikle

Buna da kesinlikle katılıyorum her ne kadar python ı diğer dillere göre daha iyi bilsemde küçücük bir konsola yazı yazmada bile her birinin zorluğu farklı bir dil çok kısacık iken diğer dil çok daha uzun olabiliyor. Yani her biri aslında birbirini tamamlıyor gibi düşünebiliriz zannımca

Bugün buna bir bakacağım
Teşekkür ederim :slight_smile: