Buluta Kaydedlen Python Fonksiyon ve Sınıfları

Merhabalar,

Yakın zamanda şirket içi bir arge ürünümüz olan KOT database projesini herkese açma ve bir bulut ortamındada herkesin kullanıma sunma kararı aldık. Bu doğrultuda KOT aslında python içerisinde tanımladığınz herşeyi (Fonksiyon, Sınıf, Obje, Her türlü değişken) veri tabanına serialization kısmında uğraşmadan kaydetmenizi sağlıyor.

Mesela sqlite ile bir veri kaydederken bu kaydedeceğiniz veri eğer bir obje ise o objeyi parçalayıp satır sutun mantığında serialize etmeniz gerekiyor. Ancak KOT içerisinde bu durum yaşanmıyor ve fonksiyon ve sınıf gibi daha üst kavramları da kaydetme imkanınız oluyor. Bir diğer konu ise KOT veritabanı aslında standart veritabanlarından farklı bir felsefe üzerine inşaa edildi, her bir veri farklı birer dosayaya kaydediliyor bu sayede ram ve cpu dostu bri veri tabanı oluyor ve günümüz disklerinin kolaylıkla başa çıkaibildiği disk ağırlıklı bir model kullanıyor. Bu sayede veri tabanı ne kadar büyürse büyüsün veriye her zaman jet hızıyla ulaşabiliyorsunuz.

İşte bu KOT database in yapabileceklerini bir bulut ortamında tüm python geliştiricilerine ücretsiz olarak sunuyoruz ve bulut sayesinde fonksiyonlarınızı değişkenlerinizi tamamen şifreyi olarka buluta kaydedip başka projede veyahut müşterinin sisteminde çağırabiliyorsunuz.

Mesela bir güvenlik yamasını anında müşteriye uygulayabiliyor her türlü güncellemeyi anında canlıya alabiliyorsunuz. Bunun dışında size yararlı olan fonksiyonları buluta kaydedip başka herhangi bir cihazda veya projede dosya sistemi veyahut pypi yükleme durumu olmadan kullanabiliyor ve anında güncelleme atabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu bulut ortamı tamamen self hosted birşekildede canlıya alabiliyorsunuz bizden bağımsız olarak.

from kot import KOT_Cloud, no_exception, requires
cloud = KOT_Cloud(”cloud-***")

@cloud.active
@no_exception
@requires("flask")
def my_function():
        import flask
        print(”Hi”)
from kot import KOT_Cloud
cloud = KOT_Cloud(”cloud-***")

cloud.get("my_function")()

Hi

https://kotdatabase.dev

3 Beğeni

elinize kolunuza sağlık süper

1 Beğeni

Şahane bir proje, elinize sağlık.

Merhabalar,

Kabalığım için affedin. Oluşan projenin yüzde kaçı insan yüzde kaçı ai ürünü?

2 Beğeni