Buton ile nesne ilerletme

Merhaba arkadaşlar python da acemiyim ve bugün küçük bı program yapmayı denedim ama butona tıklayınca bir defa ilerliyor bunu nasıl her tıklamada ilerletebilirim.
Yaptıgım komut bu evet biliyorum bir döngü içinde değil ama nasıl olacağını da anlayamadim

Hangi buton?

(bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #6 ve #4)

x ve y değişkenlerini fonksiyon içerisinde tanımlamışsınız. Bu durumda butona bastığınızda değerler x ve y ye yüklenir fonksiyon biter ve tekrar aynı değerler yüklenir.

Bir çok yöntem var ama en basiti x ve y değişkenlerini ileri fonksiyonunun dışına taşıyarak global değişken haline getirmektir.

Böylece artırılımış y değeriniz tekrar 0.1 e çevrilmemiş olur. Çünkü fonksiyonu her çağırdığınızda ilk işi y=0.1 yapmak sonra fonksiyon sonunda 0.1 artırmak bu durumda sadece 0.2 değeri oluşur. Her seferinde.

Buraya kadar ki kısım sorunuza dönüktü.

Bundan sonrası size yapılan uyarılara dair.

Öncelikle kodunuzu çözüme ulaştırmak isterseniz. Kodunuzu forumda tarif edildiği şekilde yapıştırırsanız bizde kodu kopyalayım kendi editörlerimizde derleyip deneyip sağlıklı cevaplar oluşturabiliriz.

Ekran resmi alıp kodu vermeniz bize aynı kodu yazma zahmetine layık gördüğünüz gösterir ki bu hoş bir yaklaşım olmaz.

Kodun çalışan kısmını vermez ve bizi yönlendirdiğiniz kısma bakarsak bütünü göremeyiz, bizi yanlış bir noktaya yönlendirmiş olabilirsiniz. Belki başka bir sorun var ama siz bu kısmı verdiğiniz için sorunu yanlış yerde arattırıyor olabilirsiniz.

ss alıp atarsanız, bizi önemsemediğinizi, işimi görüp gideyim aha mal bu işinize gelirse demiş olursunuz. Biz sizin batarya durumunuzu wifi çekim gücünüzü tik tok bildirimlerinizi görmek istemiyoruzdur belki.

Python da yeni olmanız önemli değil, olabilir herkes zamanla öğrenir. Ama forumda da yenisiniz, biraz forum kurallarına ve yazışma kültürüne bakarsanız biraz daha sağlam yardım alabilirsiniz.

Biraz da tecrübe paylaşımında bulunalım:

Öncelikle program yazmak için bir pc edinin bu işi telefon üzerinden yapmak bir çok kısıtlama getirir. Kodunuzu farklı şekillerde denetleyebilir, çalıştırabilir ve kontrol edebilirsiniz.

Bir dil öğrenecekseniz, önce fonksiyonlar, operatörler, keywordler, temel girdi çıktı, karşılaştırma, koşullar, fonksiyonlar gibi konuları öğrenmeye önem verin. Bunun için de daha temel programlama yöntemlerini öğrendikten sonra tkinter gibi arayüz konularına girin.

Evet yüksek seviyeli diller daha az kodla daha başarılı ve daha süslü görünen programlar yazmayı kolaylaştırıyor. Ama bu tarafından başlarsanız geride bıraktığınız büyük bir alandaki eksikliği burada iki satırda çözemezsiniz.

Yani size fonksiyonuna parametreyle veri gönder desem anlamayacaksınız, global değişken tanımlayın desem anlayamayacaksınız. Bunu bir sınıf nesnesinin global’i olarak tanımlayın desem yine anlayamayacaksınız.

Tüm bilgiyi atlayıp kitabın ortasından tkinter ile butona basınca bu nesne gitsin derseniz, onun arkasındaki tüm teknolojiyi burada bir çırpıda anlatıp sorunu çözümleyemeyebiliriz.

Tavsiye, çözüm önerileri ve genel önerilerini sıraladım. Bundan sonrası size kalmış.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, uyarilarinizı dikkate alicağım.:relaxed:(sorun çözüldü)

1 Beğeni