Merhaba arkadaşlar,
C#'da kullanabileceğim derleyiciler nelerdir ? Siz neler önerirsiniz ? önerileriniz nelerdir ? Ayrıca bilgisayarımı yormayacak düşük sistem gereksinimli ideler nelerdir ?
C# için en iyisi visual studio… Zaten ikisi de microsoftun. O yüzden gayet uyumlular. Biraz yorabilir bilgisayarı ama o kadar da değil.
nasıl kuracağım ?(20 karakter)
Visual Studio, Mono, .NET Core
.NET Core. .NET Core oneririm.
Text editor + derle ve calistir makrolari
Sahsen programi derleyip calistiran bir Makefile yaratiyorum:
all:
DOTNET_CLI_TELEMETRY_OPTOUT=1 dotnet run
Ve F2 make’i calistiriyor. (Vim)
Sistem kaynaklarin dusukse niye IDE kullaniyorsun ki?
(Evet, Java ve C# gibi dilleri IDE’siz yazmak zor olabiliyor. Bu durumda Visual Studio Code gibi text editor/IDE hibridlerini tavsiye ederim.)
Visual Studio gereksiz buyuk, karmasik, ozgur degil ve sadece Windows’ta calisiyor.
Sistem kaynaklari sinirliysa Windows’a alternatif bakmaya da baslanabilir.
Sanırım Sublime Text veya Notepad++ kullanacağım
Evet zaten sadece C# programlama ile ilgili olanları seçtim. 2 GB gibi bir alan istedi. Bende direkt olarak kurulumu iptal ettim.
Annem linux kurmamı istemiyor. Halbuki bir çok uygulamayı indirebiliyorum. Mesela linuxa rağmen bilgisayara tlauncher indirebiliyorum. Uygulama marketinde bir çok uygulama zaten var.
Üstün körü bir baktım ve tam olarak nereden indirebileceğimi bulamadım. Gezginler dışında tabi XD.
Sublime Text ücretliydi galiba, o yüzden Notepad++ daha iyi bir seçenek gibi duruyor.
Olsun, Windows’ta işini görüyorsa sıkıntı yok.
Lisans almak ücretli ancak lisans almanız zorunlu değil.
Anladım teşekkürler. Kullanmaya değer mi sizce ?
Değmez bence. Çünkü Notepad ’ ın kodları renklendiren hali.
Notepad++ için mi söyledin Sublime Text mi ?
Lisans için mi soruyorsunuz Sublime Text için mi?
sublime text için. Çünkü gerçekten değmez.
Süblime Text (20 karakter)
Yapay zeka ile desteklerseniz ve gerekli eklentileri eklerseniz notepad’ı bine katlar çok iyi çalışabilirsiniz. Ben kullanıyorum ve beğeniyorum kullanımı hoş ve basit.
Ben kullanıyorum ve memnunum. Siz de indirip deneyebilir, değip değmediğine karar verebilirsiniz.