C için interpreter var mı

merhaba arkadaşlar
biliyorsunuz ki python ve rubynin yorumlayıcıları onlar ile otomatik olarak geliyor hatta ikisinin yorumlayıcıları da installerleri tarafından pathe eklenebiliyor. Peki c dilinin kendine özel bir yorumlayıcısı var mı yoksa illa derleyecek miyiz?

Merhaba,
bildiğim kadarıyla C, derlemeli bir dil, Python gibi, yorumlamalı değil.

:man_facepalming:

Neden internete “C dilinin özellikleri” yazmak yerine buraya soruyorsunuz? Hem siz bir dil seçmemiş miydiniz?

ikisini de öğrenmeye çalışıyorum ama c biraz daha sisteme yakın bir dil bu nedenle c dili öncelikli benim için sonra javascript de öğrenmeye çalışacağım

Whattt, ebele hübele tapınağında tepetaklak yuvarlanan astronot yoksa ben miydim?

3 Beğeni

yazdım hatta daha fazlasını da yazdım ama çıkmadı

bir yorumlayıcı senin yazdığın kodları okur ve uygular. yani mesela python üzerinden örnek vereyim diyelim ki print('hello world')
diye bir kod yazdın ve python dosya.py diye çalıştırdın. o zaman ekrana aslında senin yorumlayıcın hello world yazıyor aslında. yazdığın kod değil. ama derleme işi biraz farklı senin kodlarını okuyup aynı çıktıyı veren bir exe dosyası oluşturuyor derleyeciler.

anlamadım??

Merhaba dostum, sorun zannımca saçma bir soru olduğu için ben de saçma bir soru yazdım. Benim lafım genelde kişilere pek olmaz. Ben genelde davranışları eleştiririm. O yüzden üzerine alınmaktan ziyade faaliyetlerine alın. Sorusunu güzel bir şekilde soranlara bilgim dahilindeyse güzel bir şekilde cevap veriyorum bu forumda. Cevabına göre cevap yazarım ben. Hiçbir zaman şu insan kötüdür dememeye, dediysem bir daha dememeye çalıştım. Çünkü insan ne beyazdır ne de siyah. Gridir. O yüzden ben insanlardan ziyade davranışları eleştiririm.

Biraz felsefik kaçtı kusura bakma. Forumda gördüğüme göre yazılım yönüne baya bir ilgin var. Ama lütfen arkadaşım, önce araştırmaya uğraş, daha sonra baktın bulamadın yine sor. Ya ben ya başkası illaki sana yardımcı olacaktır. Sevgilerle kal.

bu kötü bir şey mi ne demek bu

Dogru sekilde modern arama motorladinda aradigina ve sonuc bulamadigina inanmiyorum. Ingilizce olarak aradim. (Properties of C language). En bastaki sonuc mukemmel sekilde acikliyor C’yi. Hadi ingilizce anlamiyorsun. Turkce aradim. Yine C’yi aciklayan 10 tane kaynak buldum. (C dilinin Ozellikleri)

1 Beğeni

İ M K A N S I Z

3 Beğeni

Doğru söylüyorsunuz. Çünkü sadece “yazmışsınız” gerçekten. “Araştırırsanız” çok daha fazlasına ulaşılabiliyor.

1 Beğeni