C için Youtube kaynak tavsiyesi

Merhabalar. C için tavsiye edebileceğiniz youtube kanalı var mı acaba? Kendim C# çalışan birisiyim fakat boş zamanlarımda C çalışıyorum ve bundan büyük bir zevk alıyorum. C ile konsol ekranında bazı algoritmik sorular çözmek dışında neler yapılabilir bilmiyorum. Gömülü sistemler veya bilgisayar mimarisine ilgim var fakat öncesinde C bilgimi geliştirmek istiyorum. Bunun için de C ile çeşitli projeler yapan kanallara bakmak istiyorum. Fakat gördüğüm o ki çok izlenmiş videolar hep aynı konuları anlatıyor. Az bilinen ama cevher değerinde olan yada tavsiye edebileceğiniz bir kanal varsa beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Ayrıca C ile igili vereceğiniz tavsiyelerede aynı zamanda açığım :slight_smile:

Bu kursu bitirdiğim için önermedim. BTK Akademi’deki çeşitli kurslardan faydalandım. Genel olarak güzel olduğunu düşünüyorum. Ayrıca devlete ait bir platform olmasını da seviyorum. Üniversitede biraz C görmüştük, kitaplardan çalışmak da mantıklı olabilir. Piyasada C ile ilgili çokça kitap vardır.

Tavsiye için teşekkürler. Sanırım ileri ve orta düzeyler için bir kurs ama bakacağım. Farklı kaynaklardan çalışmanın yararı olur diye düşünüyorum. Sizde mi kendinizi C üzerine geliştiriyorsunuz yoksa sadece algoritma temelinizi geliştirmek için mi öğrendiniz?

C üzerine çalışma yapmıyorum. Dediğim gibi sadece üniversitede algoritma mantığını öğretmek için bir ya da iki dönem vermişlerdi. Unuttum zaten çok oldu. Algoritma mantığını öğrenmek için ille de C’den başlanması gerektiğini düşünmüyorum zaten.
Programcı ya da yazılımcı da değilim. Hobi olarak o sıralar neye ilgi duyduysam ya da aklıma gelen birşeyi yapmak için neden ne kadar bilmem gerekiyorsa ona bakıyorum.

Anladım teşekkür ederim. Bana da üniversite 1. ve 2. sınıfta göstermişlerdi, tabi korona zamanı ve daha çocuk olunca asılmadım. Şimdi ne kadar da zevkli bir dil olduğunu fark ettim. Algoritma yeteneğimi geliştirmek ve bilgisayar mimarisi ile ilgilenmek istediğim için tekrar döndüm. Sanırım C eğitimlerine ülkemizde fazla önem verilmiyor.

C dilinin kutsal kitabi: https://kremlin.cc/k&r.pdf (Turkcesi: C Programlama Dili KERNIGHAN & RITCHIE
ISBN: 978-605-4220-57-1, Türkçe, Çeviri Editörü: Dr. Rifat ÇÖLKESEN, Yayına Hazırlayan: Suat KOYUNCU, Türkçe, 272 sayfa, Ekim 2012, (16,5x24), 1. hamur kağıt.) Bu dilin sagladigi gercek avantaj bellek pointer lari konusundadir. Bu sayede assembly dilinde yapabileceginiz herseyi C ile yapabilirsiniz. Bellek ve fonksiyon pointer’lari, struct ve union, bitfields konularina dalmanizi tavsiye ederim.

Çok teşekkürler. O kadar çok kaynak var ki hangisi faydalı olur diye düşünüp duruyordum. Zaten kısıtlı zamanda C çalışma fırsatı buluyorum, onu da gereksiz kaynakları okuyup, araştırarak kaybetmek istemedim.