C# Mantıklı mı?

Arkadaşlar bugün hocam, C#'nin geleceğinin daha iyi olduğunu, özellikle masaüstü programlarında daha performanslı olduğunu söyledi.

Sizce, masaüstü yazılımı kodlamak için C# mi, Python mı mantılı? Ayrıca dil olarak C# öğreniyoruz. Bir yanım, C#'yi 2. dil olarak öğren ve mis gibi 2 dil bil diyor, bir yanım da sadece C#'ye odaklan diyor. Bir yanım da, C#'nin boş bir dil olduğunu ve Python ile devam etmemi söylüyor.

Tavsiyeler verir misiniz?

Merhaba.
Hocanız masaüstü programlarında daha performanslı olduğunu söylemiş fakat cross platform olmadığını ve sadece windows için üretildiğini söylememiş.

Eğer masaüstü proglamlama yapacaksanız ve cross platform olmasını istiyorsanız python(PyQt5) size yetecektir.

Daha profesyonel yazılımlar üretmek istiyorsanız ise size C++ ve Java daha yardımcı olur.

3 Beğeni

Windowsla uyumu yüzünden evet c# avantajları çok. Pythonda da devam et. Aslında bir dili iyi biliyorsan bütün dilleri az çok yaparsın.

2 Beğeni

C# Microsoft tarafından sürekli gelştiriliyor ve muhtemelen gelecekte de Windows ile en uyumlu ve konforlu dil olacak. Whatsapp bile şimdiden C# ile yazılmış ve Windows temasına uygun bir uygulama yazmaya başlamış durumda.

Python ise esnek bir dil. Veri bilimi, yapay zeka, siber güvenlik, sunucu programlama, masaüstü uygulamları, görüntü işleme gibi bir çok alanda kullanılıyor.

Bu arada .NET platformu ile çarpraz platform çalışabilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam şimdiye kadar Python ile devam etmeseydim C# ile devam ederdim. Ancak yeni bir dil öğrenmek ve üstüne bunda ustalaşmak çok uzun süreçli bir iş. Eğer Python ile çok vakit geçirmediysen C# a geçmeni öneririm.

Ha bu arada çalışmak istediğin alanın masaüstü uygulamalar olduğunu varsayıyorum. Yapay zeka veya siber güvenlik gibi bir alanla ilgileniyorsan Python ile devam et.

1 Beğeni

Diğer dillerden python’a geçiş kolay ancak python dan diğer dillere geçiş zor oluyor. İnsan bu dilde tembelliğe alışıyor :slight_smile: Özellikle django framework kullanıyorsan :slight_smile:

1 Beğeni

Bir masaüstü uygulaması ikisi ile de yapılabilir ama C# windowsa daha yakındır. Eğer sadece Windows için uygulama yapacaksanız C# ama linux, mac de istiyorsanız, python daha mantıklı tabi biraz daha yavaştır ama…

Kisisel bir fikir gibi duruyor. Saygi duyarim, fakat kimisi icin geleceginden cok simdisi onemli.

Masaustu programlarinda performans aranmaz.

Dilden cok GUI kutuphanesi secimi onemli. Yazdiktan sonra C#'in paketlemesi daha iyi.

Hepsini ogren, baska isin mi var :slight_smile:
Bir seye oncelik vereceksen Ingilizce olsun.

Runtime’inin yuklu bile gelmedigini goz onunde bulundurunca insan bi durup dusunuyor. Evet, Microsoft calistirilamayan .NET IL kodunu bile Windows EXE’sine derliyor fakat dusunursen calistirilabilir EXE derleyen dillerin tamami Windows ile “daha uyumlu”.

Bi de odagin .NET Core’a kaydigini hatirlamakta fayda var.

Kesinlikle. C#'in da butun bu alanlarda kullanildigini, yalniz daha az tercih edildigini hatirlatalim ki yanlis anlasilma olmasin.


C# ile Windows’u ayni cumle icinde kullanan herkese ortak cevap: WPF ve benzeri Windows kutuphanelerinden bahsediyorsunuz. Olu dogmus bu teknolojilerle –hemen bugun isiniz yoksa– hic vakit kaybetmeyin. Qt gibi bir teknolojiyle her dilden her platforma GUI aplikasyonu yazabilirsiniz. (Veya daha iyisi, HTML/JS vb. web teknolojilerine bakin. GUI’nin gelecegi orada.)

6 Beğeni