Soran sorduğunu unutmuştur o ayrı konu da.
Konu çok mantıklı.
Bir dil öğrenenlere her zaman şunu söylüyorum, Lütfen, dilin Editörünü, Derleyicisini, IDE’sini öğrenin.
Yemek yapmayı öğrenecekseniz mutfağınızı ocağınızı, aletlerinizi bilmelisiniz.
Proje yaptım şimdi ne olacak derseniz zaten dili öğrenememişsiniz demektir.
Bir programlamadili öğreneceğini iddia eden biri Allah rızası için önce işletim sistemini öğrensin. Butonlara tıklamak, terminallerde komut yazmak işletim sistemi öğrenmek değildir. Önce öğrenin sonra dillere geçin.
Dillere geçince geliştirme aracınızı iyi tanıyın. Hayatında kayna editörü görmeden dil öğrendim diye gezen adam gördüm. Compiler nedir, linker nedir, resource compiler nedir IDE nedir. Setup wizard nedir öğrenin.
Bazı geliştirme araçlarının içinde komut satırında çalışan bir çok araç daha vardır. Dumperlar, searcherlar vs.
Hello word ile bir yere kadar bu işler.
Yerleşik setup sihirbazları dışında üçüncü parti kurulum sihirbazları da vardır, hatta bunların ücretsiz olanları açık kaynak olanları da vardır.
C# Setup Oluşturma - C# Visual Studio Setup Oluşturma Resimli Anlatım (furkanpezek.com.tr)
Google da bulduğum sıradan bir link.
Projelerinizi derlediğinizde size farklı derleme ve build seçenekleri sunar. Bazı derleme seçenekleri size dll bağımlılıkları getirirken bazıları ise her şeyi tek bir exe ye bile paketleyebilir.
Build seçeneklerinizi , derleme seçeneklerinizi tek tek öğrenin.
Sonuç olarak setup wizardlar ile kurlulabilir bir derlenmiş kod kullanabilecek hale gelin.