C standart kütüphane mi Windows API mi?

Merhabalar, C’de bir proje geliştirmeye çalışıyorum. Projeyi windows için yazdığım için bol bol windows api kullanıyorum. Ancak bir konuda kararsız kaldım. Programda CRT’nin sağladığı fonksiyonları mı yoksa Windows API’nin sağladığı fonksiyonları, özellikleri kullanmam daha mantıklı olur? Ve bir yerde windows apiden kullandığım fonksiyonu kullansam diğerinde crt’de bulunan bir fonksiyonı kullanabilir miyim yoksa sadece birinden mi gitmem daha doğru olur?

C standard kutuphanesinin sagladigi fonksiyonlara oncelik vermelisiniz, bunlar dilin bir parcasi ve son derece portable (her sistemde mevcut).

Bunun disinda genel olarak WIN32 API MSVCRT’den daha portable ama ikisi arasinda bir kesisme olmamasi lazim.

Sadece C standart kutuphanesi kullanabiliyorsaniz kullanin. Onun disinda karistirmanin bir zarari yok.

Benzer soru DWORD gibi Win32 turleri ve uint32_t gibi standart C turleri icin de sorulabilir. Cevabi “stil”, estetik. Hepsini Win32 yapin, gitsin. (Ben yapmiyorum.)

Aslında değişken tanımlamaları için C’nin değişken tiplerini, işletim sistemi ile ilgili işlemler için windows apiyi kullanıyordum. Sonradan bu yaptığım bazı işlemlerin standart kütüphaneyle yapılabileceği aklıma geldi. Aslında tam olarak niye bilemiyorum, bana Windows API daha mantıklı gelmişti. Eğer sorun portable olmamasıysa programı windows dışına bir yere çıkarmayacağım zaten. Ancak gene de standart kütüphane ile yazmam daha mı doğru olur?

Program baska isletim sistemine tasinmayacaksa bile fonksiyonlar tasinabilir.

Dedigim gibi, hic bir sey fark etmez. Yakinlarda (sirkette, diger projelerde) kullanilan bir kod stili varsa ona uyulabilir.

1 Beğeni