C# Txt dosyasındaki satırlı metinleri indexlere ayırmak

Arkadaşlar merhaba txt dosyasında bir işleme takıldım,çözemiyorum

Şöyle bir ekranım var;

Resmin yanındaki butona tıklanıldığı zaman aşağıdaki Listviewe yeni kod satırları gelecek ve akabinde yanındaki paint değişecek.

Fakat sorunum şu; Butona tıklanıldı listviewdeki verileri sildi yeni bir kod sayfası gelmesi lazım
Bunun için verilerimi txt dosyasında saklıyorum
şöyle;

İstediğim satıra geçmek için aralara “#” koydum;

Kodlarım şu şekilde kısaca;

private void btnMavenKonusma1_Click(object sender, System.EventArgs e)
        {
            MavenKodlama5_16List.Items.Clear();
            int sayac = 0;
            StreamReader okuyucu = new StreamReader("VERITABANI/Kodlar.txt");

while (!okuyucu.EndOfStream)
            {
                bilgiAyikla = okuyucu.ReadLine().Split('#');
                MavenKodlama5_16List.Items.Add(bilgilerAyikla);
            }            
            okuyucu.Close();
        }

Kodlarıma breakpoint koyduğumda hep 0 indexte kalıyor

Mesela txt dosyamı şu şekilde yapsam indexlere ayırıp cok rahat şekilde istediğim veriyi listviewe atabileceğim

Butona tıkladığında 1nci indexi cok rahatlıkla çekebileceğim ama satır satır olan metinlerde indexlere ayıramıyorum belkı derdımı anlatamadım ama yıne de teşekkür ederim

Merhaba, sorudan anladığım satır satır okuyup satır satır listeye ekleyeceğiz.

Tek seferde tüm dosyayı okuyup arasında bir ayıraç işareti koyarsak rahatlıkla indeksleyebiliyorsunuz bu ayıraç a örnek # gibi olunca ayırabiliyorsunuz ama satır bazında olunca indeks tutamıyorsunuz.

Anladığım bu.

Burada şöyle düşünseniz, tek seferde tüm texti okuyun ama satır başı işaretini ayıraç olarak kullanın.

var result = Regex.Split(text, "\r\n|\r|\n");

veya

var result = text.Split(new [] { '\r', '\n' });

gibi, sonuçta satırbaşı içinde bir karakter kullanıyoruz bu hangisi ise onu kullanabilir ve indeksleyebilirsiniz.

Yada metin dosyanızı satır satır okuyup bir indeks tutup bunu bir değişkenle takip edebilirsiniz,

veya bir listbox ı görünmez yapıp, oraya yerleştirip, listbox indekslerini o gizli listboxta tutabilirsiniz.

Anladığımla tahminde bulundum.

Şu an mevcut makinemde c# kurulu olmadığından denenmiş bir kod ekleyemiyorum. Tahminde bulunuyorum, tutturamazsam düzeltme için yönlendirici bilgi verirseniz ona göre alternatiflere bakarız.

Bir de indeksleyemediğiniz metin dosyasından okuduklarınız mı listbox a yazdıklarınızın indeksi mi emin olamadım. Yönlendirirseniz çözebileceğimiz bir konu.
Kolay gelsin.

dediğin gibi çözdüm hocam sağ olasın:)