Chrome - Neden CPU ve RAM Tüketimi Bu Kadar Fazla?

Merhaba, aşağıdaki görev yöneticinsen alınmış ekran fotoğrafında göreceğiniz üzere, chrom kullanırken sadece 1 tane pencere açık fakat işlemciyi ve disk’i aşırı derecede sömüren sürekli fan çalıştıran bir durumla karşı karşıyayım.

Ek Açıklama 2020-04-10 144419

Tek bir program tarafından cpu’nun %30 una yakın değerini kullanmasını hiç anlamlı bulmuyorum. Birden fazla sekme açık olsa bunu yapsın eyvallah diyeceğim ama sadece bir tane sekme açıkken böyle sekme sayısı arttıkça kullanım oranı da aynı şekilde artıyor.

Bilgisayarımın özellikleri;

• i7 9.nesil 2.60ghz
  • 16gb ddr4 2666mhz
  • 1 tb hdd ve 512 ssd var. (windows ve chrome ssd de kurulu. okuma yazma hızı 3500mb/s)
  • win10 pro

Bunun açıklamasını yapacak biri var mı? Bilgisi olan, çözümü olan. Hem işleyiş anlamında beni rahatsız ediyor hemde arada bir chrome da takılmalar meydana geliyor. Bir çözümü varsa uygulamak isterim. Ha yok chrome herkeste böyleyse eyvallah diyerek geçeceğim.

Ekran kartıyla bir alakası var mı yok mu bilmiyorum ama onu da bırakayım buraya

Ek Açıklama 2020-04-10 145352

Gerçekten hiç bir anlam ifade edemediğim asla böyle bir büyüklükte çalışmaması gerekitğini bilgisayarın performansının yeteri kadar olduğunu düşünmeme rağmen. cpu %30’unu tek sekme de tüketiyor.

2 Beğeni

Merhaba.

Disk değil, RAM.

Oradaki oranları toplamayın, zaten en üstteki 14,6 toplamı veriyor.

Bu her sayfa için mi böyle? Hangi sayfa açık tarayıcıda?

web.wp de böyle
yazbel de böyle
youtube da böyle
netflix de böyle
https://techwithtim.net/ burada da öyle
başka sitelerde çok aktiflik geçirmediğim için oralar hakkında yorum yapamam. onları henüz analiz etmedim

1 Beğeni

Bana değerler normal gibi geldi. Mesela mozilla kullanıyorum ben. Ram’in % 12.8’ini kullanıyor şu anda, şu anda bir çok sekme açık. Toplam ram miktarı 3923132 kb (3.74 gb). Ve bunun % 12.8’i 490 mb yapar. Harcadığı % cpu miktarı da sürekli değişiyor bazen % 30’a veya daha fazlasına çıkıyor bazen % 10’un altına iniyor.

Düzenleme:

Şu anda tek bir sekme açık ve ram’in % 12.5’i kullanılıyor (478 mb.). Cpu kullanımı % 10’un altına düştü.

Yani bu değerler oldukça normal. Mesela şuan 6 sekme açtım cpu ile ram göründüğü gibi;

mübarek kafasına göre takılıyor. Neyse kısaca çok takılmam gereken bir durum değil bu tamamdır bilgilendirme için teşekkürler

1 Beğeni

RAM bana normal gibi geldi, işlemci normalde hep yüksek seyretmez ama o da sayfadaki javascript kodu ile alakalı.

1 Beğeni

2020’li yillara hosgeldiniz. Desktop programlarimizin hepsi GB’larca memory yiyen Electron uygulamasi oldu. Web siteleri 20 sene oncesinin isletim sistemlerinden daha cok kod iceriyor. Browser’lar bugunun isletim sistemlerinden daha cok is yapiyor. 10 sene once kullandigimiz uygulamalarin tamami Linux’ta birer CLI programi oldu. Windows’a program kurmak icin hala web sitelerinden EXE indirip calistiriyoruz. Sandboxing icin en iyi platform Android.

2 Beğeni

İçerisinde kullanmadığım bir sürü özelliği de çalışır halde tutması hiç hoş değil. Aslında kullanacağım özellikleri seçip kalanını pasif tutsa, ihtiyacım kadar çalışsa daha güzel olurdu.

Bunu anlamadım, bu neden kötü bir şey?

1 Beğeni

İndirdiğiniz uygulamanın indirmek istediğiniz uygulama olduğunu nasıl anlayacaksınız?

Windows Mağazası gibi güvenilir kaynaklar kullanarak.

Linux’daki standart yöntem bu zaten. Ama Windows’da öyle değil.

Araştırma yaparken .edu veya .gov uzantılı sitelere bakmamız gerekiyorsa uygulama indirmek için de belli başlı güvenilir kaynakları kullanalım. Zor bir şey değil. Tıkla indir sisteminden bir sorun yaşamadım. Hata alanlar, virüs bulaştıranlar vs. kullanıcı hatalarından dolayı bu sıkıntıları yaşıyorlar.

aynı sorunu ben de yaşıyorum görev yöneticisine bakmadım ama chrome açıldığı zaman gerçekten çok kasıyor. hemde tek sekmede. daha az kasan bir tarayıcı biliyorsanız söyler misiniz

Edge

gerçekten mi kullanıyor musun

Kullandım ve verim aldım şuan google chrome kullanıyorum ama

Cyberpunk için 2GB ekran kartı yetiyor biz 1 Chrome sekmesine takılıyoruz :d

Cyberpunk rami de işlemciyi de sömürüyor

Driver güncellemeleri geldikçe bu sorunlar azalır.