Chrome otomatik test yazılımı sorunu


öncelikle hepinize iyi akşamlar dilerim. Günlerdir uğraştığım bir sorunla başa çıkamayınca sizlerden yardım istemeye karar verdim. Özetlemek gerekirse selenium ile bir sosyal medya botu tasarlamayı deniyorum fakat hedef sitede bot koruması olduğu için login yapamıyorum. facebook ile girmeyi denedim normal mail ile denedim, Ayrı ayrı chrome ve firefox driverleriyle denedim fakat sonuç aynı. Sanıyorum ki tarayıcı korumalı açıyor kendini çünkü normalde şifre otomatik giriyor chrome’da. nasıl çözebilirim bunu ne kendimi normal gösterebildim tarayıcıya ne sitenin bot korumasını aşabildim.

Yani site ile silah yarisina girmis durumdasiniz. Kolay gelsin.

Hayir, yeni bir profilde aciyor. Bu, selenium kutuphanesinin bir limitasyonu ve workaround’lari ortaya ciktiklari hizda deprecated ediliyorlar (eski kaliyorlar). En uzun omurlu cozum browser’i elle baslatip selenium’un TCP uzerinden konusan driver’ini kullanmak.

Burada denilmek isteneni anlamadim, fakat amac sifrenin otomatik girilmesiyse: Sifre otomatik girilmeye baslanmadan once bir sekilde (ilk defa) elle girilmedi mi? Selenium ile onu niye yapamiyoruz?

Siteden daha buyuk (kisi sayisi, harcanan vakit, para ve biraz da sans (veya firsat) olarak) bir muhendislik ekibi yoksa boyle bir seyi beklemem ben sahsen.

1 Beğeni

takipçi izlenme v.b bir bot yapmayı düşünüyorsanız selenium v.b çok yanlış bir seçim olur request ile ilerlemeyi deneyin daha stabil daha hızlı daha kolay daha az kaynak tüketen daha güçlü bir proje orataya çıkar yanlış anladıysam kusra bakmayın