DXF ve DWG formatlarinin detaylarina bakmadim fakat sadece cizim icin kullanildiklarinda herhangi bir vektor cizim formatindan farklari olmadigini tahmin ediyorum. O halde SVG gibi kutuphanesini bulmasi kolay baska herhangi bir vektor cizim formatini kullanabilirsin.
“python 2D CAD” seklinde arattiginda cikan sonuclar (ki aralarinda ezdxf de var, gittikce yukaridaki cevaba fazla bir sey katamadigimi dusunmeye basliyorum) arasindaki CAD kutuphanelerini begenmezsen her zaman SVG’ye donebilirsin, cunku kendisi acik ve ozgur bir standart.
Bu arada turtle’in ciktisini vektor olarak kaydetmek (Ingilizce) aratinca da bulunuyor.
Kimsenin adina soz vermek istemem ama: Programi acik kaynaga cevirirsen buradaki kisiler dogrudan kodu yazarak yardimci da olabilirler.
Bu formatta dosya oluşturarak tabi ki DXF dosyası oluşturabilirsin. En ideali bu olur, birden çok tasarım programında açılmasını sağlayabilirsin bu sayede. Hazır kütüphaneler de var bu konuda ama öğrenme açısından faydalı olacağında DXF formatını çalışabilirsin.
Arkadaşlar programımı büyük ölçüde tamamladım çizim olayını değerli tavsiyeleriniz ışığında çözdüm,
İlerde benzer sorunu yaşayanlar olursa onlara da ışık tutmak adına geri bildirimde bulunmak istedim.
Öncelikle turtle ile yaptırdığım çizimi ekrana basmadım, tasarımı arkaplanda yapıp swf ve pdf formatlatına döndürüp kullanıcı tercihine bağlı olarak her iki formatta istenilen konuma kayıt imkanı sağladım.
Şimdilik yeterli işlevselliği ulaştım. Sağlıcakla kalın.