Cok acil! construct 3te degiskenleri nasil tutabilirim

Construct 3 te bir eslesme oyunu yazdim. Her eslestirme sonrasi eslestirme ile alakali yeni bir sahneye geciyor ve bu sahnede eslestirme hakkinda bilgi verdikten sonra tuş yardimiyla oyun sahnesine geri dönüyor. Fakat oyun sahnesine her döndüğümde oyun başa sarıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Aciliyeti bittigine gore kapatabiliriz basligi. Insallah can/mal kaybi (buyuk) olmamistir. Taziye ederim.

bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #12

2 Beğeni

kusura bakmayın, platformu çok sık kullanmıyorum. Hatami mazur görün. Projem için gerekli, bu yüzden acil dedim. Bu hafta bitirmem gerekiyor da.:pray:t6:

Anladığım kadarıyla oyuncunun olduğu konumu sahnede yapılmış değişiklikleri bir dosyaya kaydetmelisiniz. Oyun sahnesine geri döndüğünüzde bu dosyayı okuyup sahneye değişiklikleri işlemelisiniz.

bunu nasıl yapabilirim peki

Daha önce Construct 3 kullanmadım. Herhangi bir şey kodlarken kullandığımız çok temel bir teknik olduğu için yazdım bunu.

Karakterinizin birkaç farklı niteliği vardır. Mesela x, y gibi bir konumu vardır. Bunu kaydedin. Oyunda bir sandık varsa ve açıldıysa bunun için bir niteliğiniz vardır. Mesela Sandık1.isopen gibi bir şey.

Construct 3 size elbette bir dosyalama sistemi vermiştir. Elinizde böyle bir şey yoksa JSON ya da XML gibi bir formatta bir dosya oluşturun. Bunun için illaki bir kütüphane vardır. Kullandığınız dilin adının yanına JSON ekleyip googleda ararsanız çıkar. Daha sonra değişkenlerinizi bu dosyaya kaydedin. Oyun sahnesine geri döndüğünüzde bu dosyayı tekrar açın. Değişkenlerinizi dosyadan çekip tekrar atayın. Oyun devam eder.

Elbette ben sadece kodlamanın temel felsefesiyle anlatıyorum. belki Construct 3 muhtemelen bu sorunu çözen bir şeyler yazmıştır. Kendi forumlarında araştırırsanız daha güzel bir cevap verebilirler.

1 Beğeni