Herkese sağlıklı günler dilerim. Console uygulamasında Kullanıcının anne kızlık soyadının istenen indexindeki değerini girdiğiniz takdirde sisteme giriş yapılmasına dair öğrendiklerimle bir kod yazdım KOd çalışıyor sonucu doğru veriyor fakat arada NONE değer döndürüyor bunun nedeni ve olmaması için kodda ne yapılması gerektiği konusunda yardımcı olmanızı rica ederim.
Bu satırda input içine fazladan print yazmışsın o yüzden None döndürüyor.
Bu satır gereksiz bence, yine de sen bilirsin…
Bu satırda da index_yeri-1 yazarsan daha iyi olur çünkü biliyorsun ki yazılımda saymaya 0dan başlıyoruz, 1den değil. Yazmadığın için hep bir sonraki harfi dikkate alıyor ve bazen index hatası veriyor.
İlginiz için teşekkür ederim. F string yapmadan değişkeni parantez içine almıştım ve hata vermişti f string yapmayı akıl ettim fakat bu seferde print yazmanın gereksiz olduğunu atlamışım Gereksiz olan satır evet gereksiz sadece dönen değerleri göreyim diye eklemiştim. İndex_yeri değişkeni ise zaten fonksiyondan gelen her defasında farklı olmasını istediğim değer 0 yada 10 yazmamın bir farkı yok sayma işlemi yaptırmıyorum. Burada asıl amacım aynı anda randint den birbirinden farklı 2 index döndürtebilmek. Bu fonksiyonu bir defada çağırıp bir değişkene Sanırım boş bir liste olmalı, birbirinden farklı 2 index numarası atamaya çalışacağım bakalım ne olacak. Tekrar teşekkürler.