CSS flexbox kodumu inceler misiniz?

Selamlar. Öncelikle çok acemi olduğumu söylemek isterim :slight_smile: Şu şekilde ufak bir çalışma yaptım, tabi ki eksiklerim çok ancak ufak da olsa tavsiye vermek isteyenleri dinlemek isterim.

Mantık olarak şöyle düşünüyorum: siteyi genel bir flex yapısı içine alıyor ve layoutu flexe uygun bir şekilde tasarlamam gerektiğini düşünüyorum. Mesela eğer genel sitede elemanlar alt alta gelecekse, genel container divi display:flex ve flex-direction: column yaptım mesela. Site içindeki küçük bölümleri de aynı mantıkta display:flex yaparak, kendi içlerinde sütun veya satıra göre konumlandırdım. Mavi kutu içindeki resim, başlık ve paragraftan bahsediyorum.

Bu düşüncelerim doğru mudur? Her kutuyu, bir flexbox yapısı içinde düşünmek mantıklı mıdır? Bir de ölçeklendirme uygun olmuş mu? İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler :slight_smile:

İlgili kod: https://codepen.io/z3r/pen/XWeamWB

Not: gece gece bazı etiketleri absürt bir şekilde yazdığım doğrudur :smiley: Sizden ricam css mantığını incelemeniz olacaktır, haddim olmayarak. Selametle :slight_smile:

hatalı kurmuşsun hepsine aynı clasları verebilirdin. Bir için yaptığın classları iki içinde versen olur ikisinde de aynı şeyler yazıyor çünkü.

1 Beğeni

Hmm… Haklısın üstat. Pekala flexboxı kullanış biçimim saçma mı? Yani site içindeki bölümleri birer kutu olarak tasarlama fikri?

yok bence o ksım doğru