Selamlar, bir proje için database tasarlamam gerekiyor fakat tam olarak nasıl yapmalıyım karar veremedim.
Proje turizm ajansları için yazılan bir proje. Turizm ajanslarının satışını yaptığı birden fazla otel var. Bu otelleri birden fazla booking sitesinde yayınlıyorlar ve oradan satış yapıyorlar. Bu booking siteleri de her otele kendi içlerinde bir id veriyor. Örneğin;
hotel_name hotel_id
Forum Hotel 17532
Yazbel Hotel 982341
gibi, bazı ajanslar otellerinin hangi booking sitesinde hangi id ile tutulduğunu bilmek istiyor. bunun için de küçük bir web servisi yazıyoruz. Burada bana “şimdilik bir db tasarlamaya çalış, yetersiz görülürse zamanla üzerinde konuşup geliştirmeye çalışalım” dendi. Aşağıdaki gibi bir diagram çıkarttım ama ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Fikirleriniz nelerdir?
Çalıştığım şirket hiç salt koymadığından ben de “galiba çok yaygın kullanılan bi teknik değil” diyerek ben de hiçbir projemde salt koymuyorum ama gerekliyse elbette koyarım teşekkürler öneri için, timestamp konusunda da normalde with time zone yapıyorum ama bu dbdiagram sitesine pek hakim değilim timestamp yazıp geçmiştim.