DEF Fonksiyon Kullanimi

Herkese Selamlar
Su an boyle bir kod yazmis bulunmaktayim. Hersey sorunsuz calisiyor fakat cozum bulamadigim kisim, programi calistirtiktan sonra almak istedigim sonuc boyle olmasini istiyorum:
Messi, Lionel.
Yani, soyisim basta olacak,ardindan virgul gelecek ve ardindan isim gelecek ve isim ve soyisimin parantez icinde olmamasi gerekiyor. Ve ayrica, 2 isim girildigi zaman isimlerin alt alta olup ayni sonucu almak istiyorum. Fakat, benim sonuc kisminda resimde oldugu gibi gorunuyor. Ve bir turlu istedigim sonuca ulasamadim. Simdiden yardiminiz icin tesekkur ederim.

ismi aldığınızda hemen yazdırmak yerine soyadıda aldıktan sonra önce soy adını yazacak şekilde yapabilirsiniz

1 Beğeni

print(liste) olarak değilde liste elemanlarına ulaşarak yazdırın
print(liste[0],liste[1]) mesela böyle

1 Beğeni

yukaridaki arkadaşın cevabına alternatif olarak format metodu kullanabilirsin.
print (f “{surname} {name}” )

1 Beğeni

Yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum. Istedigim cevabini bu kod ile alabiliyorum. Fakat print(liste[0],liste[1]) kullandigim taktirde, sadece 1 isime ulasabiliyorum. 2 isim eklendigi taktirde sadece ilk isimi yazdiriyor. Ornek 100 isim girildigini farz edersek, biraz zor olacagini dusunuyorum. Cunku, ogretmenin kac isim girecegi konusunda hic bir fikrim yok. Tesekkurler

Deneme 1

Basit bir matematik yaparsak 100 isim girerse 100/2= 50 isim bir for döngüsü içinde kolayca alırsınız

1 Beğeni

Cok tesekkur ediyorum ilginiz icin.

1 Beğeni