Django dosyasında sqlite.db dizini boş görünüyor!

Django dosyasında veri tabanı neden boş gösteriyor? NE yapmam lazım? Resmi bırakıyorum buraya:

Merhaba.

Veri tabanız boş görünüyor ve biz kodunuzu görmüyorsak sadece tahminde bulunabiliriz.

Bu tahminler de şanslıysanız çözer, şanslı değilseniz, aklımıza gelmeyen başka bir ihtimal nedeniyle sizi çözüme ulaştırmaz.

Veri tabanına bağlanabildiniz mi?

Nasıl veri kaydediyorsunuz?

Veri tabanına yazma yetkiniz var mı?

Bir veri tabanı erişim sorunun çözümü farklıdır. Dosya erişim hakları sorunun çözümü farkldır, Veri tabanına yazmak için kullandığınız koddaki hata farklıdır.

Her biri yada tahmin etmediğimiz başka bir faktör bu veri tabanının boş kalmasına neden olabilir.

Aklımdan bir sayı tuttum hadi bilin dibi mi devam edelim. Yoksa sorununuza yönelik daha açıklayıcı bilgiler verebilecek bir durumda mısınız?

Amacımız yardımcı olmak ama elimizde hata mesajı, kod, koşullar, konfigürasyonunuz, ne yapamaya çalıştığınız gibi bilgiler olmadan bu kadar ilerleyebiliyoruz.

Yardımcı olamazsak şimdiden özür dileriz.

ben de bunu buraya bırakıyorum.

1 Beğeni

Boş derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Görselde boyut kısmını da kapattığınızdan içeriğin boş olmasından bahsetmiyorsunuz sanırım. manage.py dosyasındaki gibi bir sembol göremediğinizden, boş beyaz bir sayfa görmenizden bahsediyorsanız .sqlite3 formatındaki bir dosyayı açacak uygulamanız olmadığından windows bunu tanımıyor ve boş bir sayfa gösteriyor. boş gözükmesi de bunu kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. django ile buraya erişebiliyorsunuz.

1 Beğeni

evet. aslinda daha kod yazmaya baslamadim. projeyi olusturdum ve siteyi ayaga kaldirdim. velhasil db olustu ama herhalde onu acacak uygulama yok. Acabilmeye izin veriyor ama once uygulamayi sec diyor e ona uygun uygulamam da yok. ne yüklemem lazim siz soyleyin lutfen acabilmem icin.

burası sizin database’iniz. hiçbir şey yazmadıysanız şu an içi boş. django ile model oluşturarak bunlara tablolar tanımlayıp viewlar sayesinde tabloları dolduracaksınız aslında. şu an açmanıza gerek yok. ben illa açmak istiyorum diyorsanız SQLite DB Browser kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

tamam ben de simdi gpt den ogrenmistim. tesekkur ederim.

gpt’ye gerek yok aslında google’a “How to open .sqlite3” yazsanız çıkardı

1 Beğeni