Django ile Web site

Öncelikle merhabalar django ile bazı verilerin kaydını tutan Web site nasıl yapabilirim mesela futbol takımlarını ve oyuncularının kaydını tutan Web sitesi gibi cevaplarınızı bekliyorum benim için çok önemli şimdiden teşekkürler…

Merhaba,

Django MVT’ye (Model, View, Template) yapısına sahip bir framework. Futbol takımı ve oyuncular için birer model oluşturun. Futbol takımı, oyuncu eklemek ve göstermek için birer view oluşturun. Her view için bir de template gerekiyor.

Bu söylediklerim size hiçbir şey ifade etmiyorsa Django ile blog yapımı üzerine bir eğitim serisini takip edin. O sırada bu söylediklerimin büyük kısmını anlayacaksınız.

2 Beğeni

Tekrardan merhaba söyledikleriniz çok işime yaradı teşekkür ederm sitemi oluşturdm veritabanından da verileri girdm fakat verilerimi sayfamda nasıl göstericem o konuda sıkıntı yaşıyorum bununla ilgili bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim…

Django’daki 2 özellikten faydalanmalısınız: Template ve API.

Template sayfaları göstermek için kullanılıyor. Çok basit bir yazımı var. Ancak bir sayfa göstermek için html bilmek zorundasınız. İhtiyacınız olursa css ve js de öğrenebilirsiniz.

API ise Django’da hiç sql kodu yazmadan veritabanı işlemi yapmanızı sağlıyor. Bu konuyla ilgili belgelerde bir başlık vardı.