Django Web Sitesini Ayağa Kaldıramıyorum

Blogg diye bir dosya oluşturdum. Bu dosyayı vscode de açtım. projeyi başlattım ancak web sitesini ayağa kaldıramadım. Malum (python manage.py runserver) şeklinde site ayağa kaldırılır. Ben bunu yapınca, (C:\Programer\Anaconda3\python.exe: can’t open file ‘manage.py’: [Errno 2] No such file or directory) diye bir hata alıyorum. Hata satırının aynını yazdım. Desktop tan çalıştıramadım. Dİrek masaüstünde bir dosya oluşturup onu input ettim. Gözümden kaçan bir şey mi var acaba?

manage.py ile proje calistirmak icin elinizde bir django projesi olmasi lazim. django-admin startproject blogg ile blogg/ projesini olusturup onun icinde calistirmalisiniz.

1 Beğeni

Blog dosyasını ben masaüstünde oluşturdum herhalde sorun orda çünkü aldığım kurstan bir tek bunu farklı yaptığımı hatırlıyorum. Kursa burda ben bu dosya dizininde sorun yaşadım. Adam dosyayı farklı bir dizinde açtı ve ordan sonrası ben de yanlış. Buna bakarak yapmaya çalıştım Nerde hata yapmışım söylerseniz daha iyi olur

Hatada manage.py dosyasinin bulunamadigini soyluyor. Ustte dedigimi yaptiniz mi? Cunku manage.py django projesinin icinde gelen standart bir dosya, herhangi bir rastgele dizinde bulunmamasi normal.

$ django-admin startproject blogg
$ cd blogg
$ python manage.py runserver

Udemy kursu bende yok. Ama soruya cevap vermek icin ihtiyacim da yok zaten. Kurstaki adam django projesini zaten olusturdugunuzu varsayiyor olabilir. Yaptigim seyi deneyin lutfen.