Dökümantasyon Yazımı

bu konu oluşturacağınza yukardada dediğim gibi Dökümantasyon yazımı hakkında diye konu açabilirdiniz

1 Beğeni

yani doğru biraz acaip başlk

Merhaba,

Dokümantasyonu sphinx ile oluşturabilirsiniz. Bir yandan içeriği oluşturabilir, diğer yandan sphinx’in nasıl kullanılacağını ve rst dosyasındaki bir takım özel ifadelerin ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz.

nasıl yani hiç duymadığım terimler olduğu için anlamadım

bu editör yeterli olmaz mı yanı yazbelinki

Sphinx bir python kütüphanesi, belge oluşturmaya yarıyor. Belge içerikleri rst uzantılı dosyalarda tutuluyor. Örneğin, YazBel belgeleri de rst uzantılı dosyalarda tutuluyor. Sphinx kullanarak hazırlanmış bu rst dosyalarını html’ye veya pdf’ye çevirebiliyorsunuz.

Sphinx’i nasıl kullanacağınızı aşağıdaki başlığı okuyarak öğrenmeye başlayabilirsiniz. Daha sonradan kendiniz google da araştırma yaparak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

1 Beğeni

peki parça parça mı yayınlıyım yani nasl bir şekilde yayınlym

Ona siz karar verecekseniz, isterseniz bir yazı dizisi olarak yayınlayın, isterseniz tamamlayın tek parça halinde yayınlayın. Size kalmış.

ama sırayla yayınlasam forum da karmaşıklık çıkarmaz mı

sırayla yayınlamak daha iyi olur gibi onun dışında

Bu konuyla alakalı bir başlık açarsınız, o başlıkta sırayla belgeleri yayınlayabilirsiniz.

ancak yani demek istediğim oyun motoru kapsamlı olduğu için üzerinden geçsem bile min. 30 yazı olur. günde bir paylaşsam bu da biraz ilgilenmeyenler için forumun gezinme yerinde kalabalk çıkarmaz mı onu dyom

Günde bir kez bu belge için açtığınız başlığa yeni bir mesaj yazacaksınız. Bunun bir sakıncası yok, rahat olun. 30 yazı için ayrı başlık açmayın elbette. Ama 30 yazıyı tek bir başlığa farklı zamanlarda ekleyebilirsiniz.

aynen bu da mantıklı ama bu da seo için yani örneğin database anlatsam nasl bulur fln için sorun olur ama neyse bu şekilde yapıcağım

gönderiyi yanıtla ve konuyu yanıtla arasındaki fark tam olarak ne konu oluştur kısmındaki…

Anladım siz, roblox database şeklinde bir başlık açarak aramalarda bu linkin gözükmesini istiyorsunuz.

Ama bu forumun da dokümantasyon başlıklarını forum konusu olarak yayınlamak için tasarlanmış bir forum olmadığını unutmayın. Dokümantasyon tasarlamak istiyor ve bunu yayınlamak istiyorsanız, bunun için bir web sitesi de tasarlayabilirsiniz.

2 Beğeni

Ben Bu web sitesi adına olmasını istediğimden böyle yapmak istemiştim ama bu da mantıklı gerçi seo bilmediğim için burda bahsi geçen bi kelimenn çıkma olasılığı bile daha yüksek

Neyden bahsettiğinizi anlayamadım.

konu bir konu oluştur diyince 3 tane seçenek gelyo ya… neyse değişti önemli değilmiş

Bilmiyorum, hiç kullanmadım daha önce.